بررسی تاثیر ریزنمونه و سطوح مختلف هورمون های NAA و 2-4-D جهت القای کالوس در گیاه سویا GLYCINE MAX
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین همایش ملی گیاهان دارویی طب سنتی وکشاورزی ارگانیک
- کد COI اختصاصی: HBHEAITH06_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 808
نویسندگان
کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استاد, بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار, بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار, بیوتکنولوژی گیاهی، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان
چکیده
گیاه سویا Glycine max ا ز جمله گیاهان باارزش زراعی محسوب می شود. از سویا علاوه بر تغذیه انسان و دام در صنعت برای تهیه روغن گیاهی استفاده می شود. همچنین سویا منبع تولید محصولات با خواص دارویی از جمله آنتی اکسیدان ها، آمینواسید ها، فیتواستروژن ها و... می باشد. خواص دارویی سویا به علت وجود انواع ایزوفلاون هاست که تنها منبع خوراکی فیتواستروژن در رژیم غذایی انسان هستند. بهبود شرایط کشت سویا و کاهش خسارات ناشی از تنشها مستلزم تحقیقات درون شیشه ای و روش های مولکولی با به کارگیری تکنیک های کشت بافت و نوترکیبی است. به منظور بررسی تاثیر ترکیب تنظیم کننده های رشد گیاهی مناسب در القای کالوس با استفاده از ریزنمونه های ساقه و کوتیلدون، آزمایشی با استفاده از در غلظت های صفر، 2 ، 3 و 4 میلیگرم در لیتر NAA و در ترکیب با غلظت های صفر، 2 ، 3 و 4 میلیگرم در لیتر 2-4-D در شرایط کشت درون شیشه ای و با استفاده از محیط کشت MS طراحی شده و اجرا گردید. صفات زمان کالوس دهی، درصد کالوس دهی، وزن تر، وزن خشک، حجم و مورفولوژی کالوس های تولید شده ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که بهترین ریزنمونه و غلظت هورمونی برای کالوس زایی در کمترین زمان ممکن مربوط به ریزنمونه تهیه شده از ساقه و در محیط کشت حاوی 4 میلی گرم در لیتر هورمون NAA و 4 میلی گرم در لیتر هورمون 2-4-D بوده است. و بیشترین درصد کالوس زایی در کالوسزایی در ریزنمونه کوتیلدون و در محیط کشت حاوی 4 میلیگرم در لیتر هورمون NAA و 4 میلی گرم در لیتر هورمون 2-4-D مشاهده شدکلیدواژه ها
سویا، القای کالوس، تنظیم کننده رشدی، کشت درون شیشه ای، ریزنمونهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.