جایگزین های طبیعی ریتالین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی گیاهان دارویی طب سنتی وکشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH06_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمدرضا سلطانی مقدس

دانش آموخته گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحدمشهد و پژوهشگر Naturopathy

چکیده

ریتالین Ritalin نام تجاری وعمومی برای ترکیب شیمیایی متیل فنیدات Methylphenidate است که از ترکیبات مشابه آمفتامین ها از گروه داروهای محرک اعصاب می باشد که برای درمان افسردگی و برخی از مبتلایان به بیش فعالی مقاوم به درمان تجویز می گردد. ریتالین مهارگر قوی بازجذب دوپامین و به میزان کمتری نوراپینفرین در سیستم اعصابمرکزی می باشد .نقص فعالیت این دو آمین پیامرسان (دوپامین و اپینفرین) از علل بروز سندرم بیش فعالی وکمبود توجه در کودکان و بزرگسالان می باشد، ریتالین با افزایش فعالیت این دو آمین عصبی در بهبود این بیماری موثر است.اثرات دارویی آن تا حدی شبیه آمفتامین ها می باشد ولی برخلاف آن ها بازجذب سروتونین را مهار نمی کند و به صورت قرص و کپسول استفاده می شود. پتانسیل سوء مصرف آن بالا است و در بعضی از اقشار مانند دانشجویان و دانش آموزان به منظور افزایش تمرکز و هوشیاری بیشتر و بیدارماندن طولانی وایجاد سرخوشی با هدف موفقیت در امتحانات وکنکور مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف دز بالا و به ویژه استفاده ی استنشاقی و یا تزریق وریدی آن، می تواند عوارض متعددی را شبیه مصرف کوکائین و آمفتامین ایجاد کند. عوارض عصبی سو مصرف آن می تواند شامل تحریک پذیری و رفتارهای پرخطر، بدگمانی توهمی و سایکوز(روان پریشی) باشد. در این پژوهش چندین مطالعه بالینی وتحقیقاتی با جستجودر منابع معتبر گیاهان دارویی و پایگاه داده Scopus و PubMed مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت. تهیه ترکیبات و مفردات جایگزین گیاهی و مکمل های غذایی ارزیابی شده در مطالعات بالینی را به عنوان راهکارهای جایگزین مصرف ریتالین بررسی نموده و راجع به عملکرد آنها بر اساس ایمنی و اثربخشی در آزمایشات بالینی بحث خواهیم کرد.

کلیدواژه ها

ریتالین گیاهی، اضطراب، بیش فعالی، تمرکز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.