علایم Giant papillary conjunctivitis

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره اپتومتری خراسان (سمینار اپتومتری لنز و عدسی)
  • کد COI اختصاصی: KOMED19_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین حمیدی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد شهید بهشتی

چکیده

مقدمه: (GPC)Giant papillary conjunctivitis که اولین بار توسط Spring در 1974 مطرح شد به یک واکنش پاپیلاری گفته شده که معمولا در تارس ملتحمه فوقانی دیده می شود اگرچه در موارد نادر در تارس ملتحمه تحتانی نیز وجود دارد. به طور کلی GPC درتمامی انواع لنزهای تماسی اتفاق میافتد اما بیشتر در استفاده کنندگان ازلنزهای نر دیده می شود؛ به طوری که مطالعات مختلف نشان داده اند که شروع GPC در استفاده کنندگان لنزهای نر در مقایسه با لنزهای سخت زودتر می باشد. علاوه بر آن در استفاده کنندگان از لنزهای نر تعداد پاپیلاهای ایجاد شده بیشتر و راس ان ها مدورتر می باشد اما در مصرف کنندگان لنزهای سخت تعداد پاپیلاهای ایجاد شده کمتر شکل حالت مسطح تر و محل انها بیشتر به سمت حاشیه پلک می باشد. برای بررسی انداره و موقعیت پاپیلاهای ایجاد شده ناحیه ملتحمه تارسال را به سه قسمت تقسیم می کنند. اگرچه هنوز نظریات مختلفی درباره علت GPCوجود دارد اما فاکتورهای ایمونولوژیکی و ترومای مکانیکال می توانند بر روی آن تاثیرگذار باشند که این عوامل ذکر شده می توانند سبب رهاسازی فاکتورهای الرژیک شده که در نهایت واکنش های التهابی را ایجاد می کنند و سبب ایجاد علایمی از جمله قرمزی سوزش خارش تجمعات موکوس در کانتوس داخلی هنگام صبح و موارد دیگرمی شود. در بحث درمان این اختلال به طورکلی از روش های مختلفی از جمله کاهش رسوبات لنز با استفاده از یک سیستم مراقبتی مناسب تغییرطراحی لنز یا تجویز برخی داروها استفاده می کنند در ای مقاله به بررسی کامل علایم و مراحل مختلف در GPC می پردازیم و نیز درباره پاتوفیزیولوژی و نحوه ایجاد آن بحث خواهیم کرد و در پایان نیز درباره درمان این بیماری درمراحل مختلف ان صحبت می کنیم

کلیدواژه ها

لنزهای نر، لنزهای سخت، پاپیلا ملتحمه GPC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.