بررسی رفلکس وستیبولار در بیماران مبتلا به ام اس قبل از نوریت اپتیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره اپتومتری خراسان (سمینار اپتومتری لنز و عدسی)
  • کد COI اختصاصی: KOMED19_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه کریم پور

گروه اپتومتری دانشکده علو پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

جواد هرویان شاندیز

گروه شنوایی سنجی دانشکده علوم پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

صادق جعفرزاده

گروه شنوایی سنجی دانشکده علو پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

حبیبه فتحی

گروه اپتومتری دانشکده علوم پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

مقدمه: ام اس یک بیماری پیشرونده است که سیستم عصبی مرکزی را درگیر کرده و 5/2 میلیون نفر در جهان مبتلا به ا اس هستند. با پیشرفت ام اس و درگیری ساقه مغر و ساختارهای مغزی سیستم حرکتی چشم هم درگیر می شود. سیستم وستیبولار یک بخش مهم از سیستم حرکتی چشم است که باعث ثابت ماندن جهت نگاه در هنگام حرکت سر می شود. آسیب این رفلکس موجب نیاز به ساکادهای جبرانی برای حفظ فیکساسیون را ایجاد می کند. هدف از این مطالعه بررسی رفلکس وستیبولار در بیماران مبتلا به ام اس قبل از نوریت اپتیک با استفاده از دو تست vHIT و DVA است. روش : تعداد 26 نفر بیمار مبتلا به ام اس بدون درگیری عصب اپتیک و 13 فرد سالم برای گروه کنترل در این مطالعه شرکت کردند. برای بررسی وجود نوریت اپتیک تمام افراد مطالعه تحت افتالموسکوپی و تست VEP قرار گرفتند. سپس تست DVA و vHIT برای بررسی VOR انجام شد.یافته ها: تفاوت قابل توجهی در حدت بینایی متحرک گروه بیمار و گروه کنترل مشاهده شد P=0.012 نتایج VOR با تست vHIT در دو گروه قابل ملاحظه نبود (P= 0.271). ارتباط قابل توجهی بین میزان VOR و مدت زمان ام اس مشاهده نشد (P= 0.068). نتیجه گیری: با اینکه میزان VOR در دو تست DVA و vHIT در بیماران ام اس کاهش داشت اما اینکاهش در تست vHIT قابل توجه نبود. کاهش مقادیر VOR می تواند نشان دهنده آغاز درگیری ساقه مغز در افراد ام اس باشد.

کلیدواژه ها

بیماری ام اس، رفلکس، وستیبولار، نوریت، اپتیک ، حدت بینایی، متحرک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.