بررسی سالیسیلیک اسید در کاهش اثرات زیان بار تنش شوری روی برخی خصوصیات زیست شیمیایی در گیاه گل شب بو Matthiola incana

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی یافته های نوین در علوم کشاورزی،محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASESNR04_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال میرزا اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان زینتی بخش علوم باغبانی، دانشگاه شهید باهنر. کرمان.ایران.

وحید رضا صفاری

دانشیار پژوهشکده باغبانی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان. ایران

علی اکبر مقصودی مود

دانشیار پژوهشکده باغبانی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان. ایران

چکیده

تنش شوری یکی از مهم ترین تنش های محیطی می باشد که رشد و عملکرد گیاهان را تحت تاثیر قرار می دهد. به منظور مطالعه اثر سالیسیلیک اسید بر برخی صفات بیوشیمیایی گیاه شب بو تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر با چهار سطح شوری خاک (شاهد=2،4، 6، 8 دسی زیمنس بر متر) و چهار سطح سالیسیلیک اسید (0، 0.5، 1، 2 میلی مولار) انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت شوری مقدار کلروفیل برگ به طور معنی داری کاهش و مقدار پرولین افزایش یافت. کاربرد سالیسیلیک اسید باعث افزایش میزان کلروفیل و اسید آمینه پرولین شد. بالاترین سطح شوری به ترتیب موجب کاهش 32، 31، 28 درصدی کلروفیل a,b کل و افزایش بیش از 2 برابری پرولین نسبت به پایین ترین سطح شوری شد. کاربرد محلول 2 میلی مولار سالیسیلیک اسید در بالاترین سطح شوری به ترتیب سبب افزایش 59، 45، 51 درصدی کلروفیل a,b کل و بیش از 2 برابری اسید آمینه پرولین نسبت به عدم مصرف آن گردید. به طور کلی نتایج نشان داد که کاربرد سالیسیلیک اسید می تواند در کاهش اثرات زیان آور شوری در گل شب بو مفید واقع گردد.

کلیدواژه ها

پرولین، رنگیزه های فتوسنتزی ،سالیسیلیک اسید، شب بو، شوری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.