بررسی برخی پاسخ های بیوشیمیایی و مورفولوژیکی گیاه رعنا زیبا به کاربرد سالیسیلیک اسید در خاک شور
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی یافته های نوین در علوم کشاورزی،محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: ASESNR04_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 726
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان زینتی بخش علوم باغبانی، دانشگاه شهید باهنر. کرمان. ایران.
دانشیار پژوهشکده باغبانی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان. ایران
دانشیار پژوهشکده باغبانی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان. ایران
چکیده
تنش شوری یکی از عوامل محدود کننده رشد و نمو گیاهان است.نشان داده شده است که سالیسیلیک اسید به عنوان پیام آور درون زاد مسئول القای تحمل به تنش در گیاهان می باشد. در این پژوهش اثر سالیسیلیک اسید و کلرید سدیم بر رشد گیاه رعنا زیبا مورد مطالعه قرار گرفت. به منظور بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی و مورفولوژیکی گیاه رعنا زیبا در تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با 4 تکرار درگلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر با 4 سطح شوری خاک 2، 4، 6 و8 دسی زیمنس بر متر) و 4 سطح سالیسیلیک اسید 0، 0.5، 1، 2 میلی مولار) انجام گرفت . افزایش سطح شوری موجب کاهش وزن تر ساقه و ریشه گردید و در مقابل کاربرد سالیسیلیک اسید موجب افزایش هر دو صفت در کلیه سطوح شوری گردید.آنزیم پراکسیداز در این پژوهش با افزایش سطوح شوری و مقدار سالیسیلیک اسید روند افزایشی نشان داد.کاربرد سالیسیلیک اسید 2 میلی مولار در بالاترین سطح شوری، موجب کاهش 53 درصدی مالون دآلدئید برگ و افزایش 61 درصدی آنزیم کاتالاز نسبت بهعدم مصرف آن شد. نتایج نشان داد که تیمار گیاه رعنا زیبا با سالیسیلیک اسید در شرایط تنش شوری می تواند باعث بهبود رشد شده و در نتیجه مقاومت به تنش شوری را افزایش دهدکلیدواژه ها
آب شور، پراکسیداز، رعنا زیبا، مالون دآلدئیدمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.