بررسی کیفیت بذر در طول نمو و رسیدگی بذر ارقام کلزا Brassica napus L در منطقه باجگاه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی یافته های نوین در علوم کشاورزی،محیط زیست و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: ASESNR04_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور تقوایی

دانشیار بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

محبوبه حجتی

دانشجوی دکتری بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

برای تولید بذر هایی با کیفیت بالا، کشاورزان بایستی قادر به تخمین زمان دقیق رسیدن به حداکثر کیفیت بذر (حداکثر جوانه زنی) باشند.گزارشات زیادی در مورد انطباق رسیدگی فیزیولوژیکی و حداکثر کیفیت بذر در بسیاری از گونه ها زراعی گزارش شده است اما این موضوع کلیت ندارد و مطالعه روند پتانسیل جوانه زنی بذر جهت تعیین زمان اوج کیفیت بذر ضروری بنظر می رسد. به منظور مطالعه تغییرات کیفیت بذر در طول نمو و رسیدگی کلزاآزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکدهکشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. تیمار های ازمایش شامل رقم در چهار سطح (دانوپ، اکایی، ناتالی و نپتون) و تاریخ برداشت در 8 سطح 6، 12، 18، 24، 30، 36، 42 و48 بود. نتایج نشان داد که رقم های نپتون، دانوپ اکاپی و ناتالی به ترتیب 42، 48، 48 و72 روز بعد از گردافشانی به حداکثر کیفیت (حداکثر جوانه زنی) رسیدند. بنا براین رقم نپتون زود رس و ناتالی دیررس و ارقام دانوپ و اکایی به عنوان ارقام متوسط رس، جهت تولید بذر در شرایط باجگاه معرفی می شوند. جهت عدم برخورد زمان برداشت با بارندگی های پاییزه، جلوگیری از فرسودگی بذر و عملکرد مناسب می توان ارقام میان رس را جهت تولید بذر در منطقه باجگاه توصیه کرد.

کلیدواژه ها

رسیدگی فیزیولوژیکی، درصد جوانه زنی، کلزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.