رهیافت شناخت کاربندی از دریچه صورت و ساختار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF06_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محسن موسوی

کارشناسی معماری، دانشکده هنر و معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران ، ایران

سید احسان موسوی

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران،ایران

چکیده

مسئله انتقال سطح مربع شکل به پاکار هشت ضلعی و دایره از نگرش های حائز اهمیت در طول تاریخ معماری جهان است. در این راستای از کاربندی به عنوان پوششی که متشکل از تیر طاق هایی با قوس معین که تحت قواعد هندسی ویژه ای همدیگر را قطع می کنند، بهره جستند. در پیروی از این نگرش، کاربندی که متعالی ترین بینش و حاصل شناخت معماری ایرانی نسبت به علم هندسه و ریاضیات است، با تلفیق جنبه های سازه ای عنصر کاربندی در طول تاریخ معماری با توسعه و فراوانی بسیار همراه شده است. این فراوانی بدین سان که در کاربری ها و مکان های متنوع ای متجلی و احداث گردیده، حفظ روح فضا و ارتقای آن نیز خود بسیار موثر است. در بررسی صورت گرفته در جهت شناخت و رهیافت باز زنده سازی کاربندی به تدوین الگویی در راستای ساختار هندسی و رسمی بندی کاربندی پرداخته و با بهره وری از تقسیم بندی هایی از نقطه نظر گونه شناسی کاربندی به تلفیق این ساختار هندسی بیان شده با جنبه سازه ای آن که بر گرفته از حالات قرار گیری تیر تاق های کاربندی است، تلاش نمودیم. که تنوع در کاربری های بررسی شده در همین نگرش ما را به شناخت بیشتری از نظر گستردگی و فراوانی این سازه رهنمون می سازد.

کلیدواژه ها

کاربندی، رسمی بندی، هندسه، معماری ایرانی، معماری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.