بررسی عوامل محیطی موثر بر طراحی مرکز درمانی کودکان سرطانی با رویکرد ارتقاء نشاط و سرزندگی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF06_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روژین بهنام فر

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه معماری، واحد صحنه،دانشگاه آزاد اسلامی

علی زرافشانی

استاد یار گروه معماری، واحد صحنه، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

امروزه تاثیرات محیط معماری به عنوان بستر فعالیت فرد بیمار بر سلامت روان و الگوھای رفتاری او به اثبات رسیده است. استرس در محیط درمانی یک عامل منفی است که در فرد به وجود می آید و در نتیجه آن پاسخ ھای فیزیکی و روانی مخربی در بیمار ایجاد می شود. موضوع مھم و روزآمد از بین بردن حس نا امیدی و ایجاد سرزندگی در بیماران سرطانی با ایجاد فضایی سرزنده با توجه به گسترش روز افزون این بیماری و نبود مراکز درمانی ویژه و نبود اطلاعات کافی در این زمینه امری لازم و ضروری می باشد. بیمارستان ھای دولتی وابسته به دانشگاه ھا, بخش ھای درمان سرطان دارند اما در ھیچکدام از آنھا بخشی به درمان سرطان در کودکان مھیا نشده است. این تک بودن بیمارستان فوق تخصصی کودکان محک در تھران و خاورمیانه باعث می گردد که مراجعه کنندگان بسیاری از شھرستان ھا و کشورھای دیگر داشته باشد و از آنجا که کودکان به ھمراه نیاز دارند, اسکان والدین باعث ایجاد دغدغه ھای مازاد بر درمان فرزندان بر ای آنھا ایجاد می کند. لذا در این پایان نامه به سلامت روان نیز در کنار سلامت جسم با استفاده از معماری و ترکیب رنگ ھا به ایجاد فضایی سرزنده مخصوص کودکان دست یابیم زیرا سلامت روان، نیاز به محیط ھماھنگ و پاکیزه ای دارد که در آن به عوامل فیزیکی، فیزیولوژیکی، ارتباطی، اجتماعی و زیبایی شناسانه اھمیت لازم داده شده باشد. محیط ھای درمانی در بھبود وضع بیماران و افزایش سلامت عمومی منبع بسیار مھمی به شمار می روند و باید برای برآورده کردن این ھدف طراحی شوند. در فصل اول کلیات تحقیق و مسائل و ضرورت ھا و روش تحقیق بحث خواھد شد و در ادامه در فصل دوم به بررسی سرطان و ارتباط آن با محیط و رنگ می پردازیم و در فصول سوم و چھارم نمونه ھای مشابه، ضوابط و الزامات، اقلیم شناسی و برنامه فیزیکی طرح به بحث و تحلیل خواھد گذاشته شد و در نھایت در فصل پنجم با ارائه پیشنھاد ھ ای طراحی، اسناد و نقشه ھای پروژه ضمیمه خواھد شد. روش تحقیق این پایان نامه به صورت توصیفی و تحلیلی و از نوع کاربردی است که اساس آن مطالعات کتابخانه ای است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که فضایی که برای درمان کودکان سرطانی طراحی خواھد شد بایستی از ظرائف مھندسی و لطایف ھنری خاصی بھره مند باشد و اثر طراحی شده بایستی به عنوان یک مقیاس و الگو برای معماران در زمینه طراحی بیمارستان و مراکز درمانی باشد.

کلیدواژه ها

مرکز درمانی، کودکان سرطانی، ارتقاء نشاط، ارتقاء سرزندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.