مقایسه ایمنی عابر پیاده در تداخل با اتومبیل ها و موتورسیکلت ها بر اساس شاخص های تداخلی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-16-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی شفاعتی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

امین میرزا بروجردیان

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

عابران پیاده در بخش­هایی مانند تقاطع های بدون چراغ بعضا در ریسک بالایی قرار می­گیرند. عابران در این تقاطع­ها با وسایل نقلیه مختلفی از جمله اتومبیل ها و موتورسیکلت ها تداخل دارند. در این تحقیق با استفاده از شاخص­های تداخلی زمان تا تصادف و زمان پس از تخطی، ایمنی عابران پیاده در تداخل با این دو نوع وسیله مقایسه می­شود. تقاطع بدون چراغ وصال-بزرگمهر در تهران برای مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است. برای بررسی­های آماری، از تحلیل آنووای یک طرفه استفاده شد. تعداد مشاهدات برای هر کدام از متغیرهای وابسته زمان تا تصادف و زمان پس از تخطی به ترتیب 758 و 791 مشاهده هستند. میانگین لگاریتم شاخص زمان تا تصادف در موتورسیکلت ها 03/0 کمتر از اتومبیل ها بود. همچنین میانگین لگاریتم شاخص زمان پس از تخطی در وسایل نقلیه نیز 09/0 کمتر از موتورسیکلت­هاست. از شاخص زمان تا تصادف، برای شناسایی وضعیت­های دارای پتانسیل خطر و از شاخص زمان پس از تخطی برای شناسایی وضعیت­های بحرانی برای عابران پیاده استفاده شده است. چون شاخص زمان تا تصادف، در تداخل موتورسیکلت با عابر، کمتر است، بنابراین موتورسیکلت­ها، پتانسیل خطر بالاتری را برای عابران به وجود می­آورند. اما چون شاخص زمان پس از تخطی در تداخل عابر و اتومبیل بدتر است، اتومبیل­ها، احتمال ایجاد شرایط بحرانی را برای عابران پیاده افزایش می­دهند.  

کلیدواژه ها

ایمنی عابر پیاده, تقاطع بدون چراغ, شاخص زمان پس از تخطی, شاخص زمان تا تصادف, شاخص فاصله زمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.