بررسی دیدگاه کارشناسان کشاورزی استان خوزستان نسبت به مزایای ترویج و توسعه سوخت های زیستی جهت پایداری جوامع روستایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA04_313
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زیبا بختیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

مسعود یزدان پناه

استادیار، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

انررژی به طور مستقیم بر روی هر فعالیت انسان تاثیر دارد و نقش حیاتی در توسعه اقتصادی- اجتماعی جوامع دارد. در بین انواع انرژی، تولید سوخت های زیستی به دلیل وابستگی به بخش کشاورزی و روستاها می توانند به طور مستقیم و غیر مستقیم بر توسعه و پایداری جوامع روستایی تاثیر داشته باشند. از آنجا که یکی از عوامل ترویج و توسعه سوخت های زیستی کارشناسان کشاورزی می باشند، بنابراین دیدگاه آنها در زمینه مزایای سوخت های زیستی در توسعه روستایی بسیار با اهمیت می باشد. بنابراین هدف این مطالعه بررسی دیدگاه کارشناسان کشاورزی استان خوزستان نسبت به مزایای ترویج و توسعه سوخت های زیستی جهت پایداری جوامع روستایی می باشد. جهت دستیابی به این هدف از روش تحقیق پیمایشی استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش کارشناسان کشاورزی مراکز خدمات کشاورزی، مراکز تحقیقات و شرکت کشت و صنعت نیشکر بودند (N=1100). نمونه مورد نظر به روش نمونه گیری طبقه ای سهمیه ای تصادفی (به نسبت سازمان) انتخاب گردیدند (n=288). جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری Spss20 استفاده گردید. نتایج نشان داد کارشناسان معتقدند توسعه سوخت های زیستی مزایای بسیاری برای جوامع روستایی دارند. همچنین، بین دیدگاه کارشناسان در خصوص متغیر مزایای درک شده سوخت های زیستی بر اساس نوع سازمان تفاوت آماری معنی داری در سطح 5 درصد وجود دارد.

کلیدواژه ها

توسعه روستایی، توسعه اقتصادی- اجتماعی، کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.