کاربرد نانو حسگرها در توسعه فناوری های نوین کشاورزی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA04_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن بهپوربله سور

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم دانشگاه محقق اردبیلی

منیره حاجی آقائی کامرانی

مدرس گروه علوم و مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

بهنام گلشن

دانشجوی کارشناسی مهندسی کشاورزی مدیریت و آبادانی روستاها، دانشگاه پیام نور

چکیده

مدیریت درست توسعه نانو فناوری در کشور، علاوه بر ارتقاء توانمندی های فناوری کشور، می تواند الگویی برای مدیریت فناوری های جدید باشد. نانوتکنولوژی، توانمندی تولید مواد، ابزارها و سیستم های جدید، با در دست گرفتن کنترل سطوح مولکولی و اتمی و استفاده از خواصی است که در آن سطوح ظاهر می شود. کاربردیهای وسیع این عرصه به همراه پیامدهای اجتماعی، سیاسی و حقوقی آن، این فناوری را به عنوان یک زمینه فرا رشته ای و فرا بخشی، مطرح نموده است. دلایل اساسی ضرورت ورود کشور به عرصه نانوتکنولوژی تاثیر اساسی آن را در رشد و پیشرفت بسیاری از فناوری ها بیان می کند. نانو حسگر وسیله بسیار ریزی است که قادر به شناسایی و ارائه پاسخ به محرک های فیزیکی در مقیاس نانومتر است. نانو مواد استفاده شده در ساخت نانو حسگرها اغلب نانولوله ها، نانوذرات فلزی و نانو ذرات مغناطیستی می باشد. نانو حسگرها کاربردهای متعددی در علوم مختلف از جمله محیط زیست یافته اند. نانو حسگرها و حسگرهای توانمند شده با فناوری نانو کاربردهای مختلفی در صنایع گوناگون مانند حمل و نقل، ارتباطات، ساخت و ساز و تسهیلات رفاهی، پزشکی، سلامتی و دفاعی دارند. این مقاله به بررسی نانو حسگرها و همچنین کاربردهایی برای آنها در کشاورزی، تصفیه آب و ... می پردازد.

کلیدواژه ها

فناوری، نانوفناوری، نانو حسگر، کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.