الزامات طراحی و چیدمان راه بندهای استوانه ای به منظور حفاظت از عابرین پیاده در برابر تهدیدات خودروی حامل مواد منفجره

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله پدافند غیر عامل، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SAPD-9-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان اصلانی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران.

فتح الله شمسایی ظفرقندی

دکترای مدیریت راهبردی پدافند غیرعامل، دانشگاه عالی دفاع ملی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

امروزه یکی از چالش هایی که محیط های مصنوع و عرصه های عمومی شهر با آن مواجه اند تروریسم است. ساختمان های مهم و اماکن شلوغ به دلیل سهولت دسترسی، حفاظت امنیتی کم، پیش بینی بالای نرخ تلفات و داشتن تاثیر سیاسی در صورت یک حمله موفقیت آمیز؛ هدفی جذاب برای تروریست ها به حساب می آیند. از این رو، آشنایی با روش های متداول مبارزه با اقدامات تروریستی و چگونگی مقابله با تهدیدات مستمر تروریسم جهانی و داخلی اهمیت دارد. مدیران و طراحان شهری، ملزم به درنظرگرفتن اقدامات کاهنده خطر خودروی متخاصم به هنگام طراحی ساختمان های در دسترس عموم و فضاهای باز عمومی هستند. یکی از این اقدامات، بهره گیری از راه بندهای استوانه ای است که با ایجاد فاصله گریز از انفجار، نقش به سزایی در کاهش تلفات مالی و جانی ایفا می کند. هدف از این پژوهش، تدوین الزامات طراحی و چیدمان راه­بندهای استوانه ای برای حفاظت از عابرین پیاده در برابر تهدیدات خودروی حامل مواد منفجره است. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی است و مطالب مورد نظر با بهره­گیری از شیوه­های مرور متن در بستر مطالعات کتابخانه­ای با تاکید بر اسناد و مراجع دولتی بریتانیا گردآوری شده است. درنهایت، یافته ها موید آن است که راه­بندهای استوانه­ای علاوه­بر کارکرد ذاتی خود که مقابله با ورود خودروهای متخاصم است بر نحوه حرکت و رفتار عابرین پیاده، اثر ­گذارند؛ بنابراین، باید پس از تحلیل سایت و نیز بررسی رفتار عابرین پیاده، آن هم بر اساس استانداردهای فنی معین، نسبت به چیدمان و طراحی راه­بندهای استوانه­ای اقدام نمود.

کلیدواژه ها

طراحی و چیدمان, راه بندهای استوانه ای, حفاظت از عابرین پیاده, تهدیدات خودروی حامل مواد منفجره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.