بررسی نقش استفاده از فضای مجازی بر مهارت های اجتماعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس دانش و فناوری روانشناسی،علوم تربیتی و جامعه شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: OSCONF03_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس میر

استادیار رشته مدیریت آموزشی، دانشکده فنی فرخی سیستانی

محسن شهرکی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد زابل

چکیده

یکی از نیازهای اساسی انسان ها نیاز به برقراری ارتباط با دیگران و اجتماعی شدن است. پایه ای ترین ارتباطات اجتماعی را می توان خانواده، بستگان، دوستان و همکاران دانست که روابط معناداری بین افراد در این گرو ه ها برقرار است. این در حالی است که در سال های اخیر فناوری دیجیتال، اینترنت و مخلفات مربوطه شکل جدیدی از ارتباط را تعریف کرد هاند و ارتباطات مجازی دیگر بخشی از زندگی بشر امروزی شده اند. پست الکترونیک، وب سایت ها، فروم ها، بازی ها ویدئویی، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی تبدیل به روش هایی نوین و کارآمد برای گسترش و تداوم روابط اجتماعی شده اند. مهارت های اجتماعی مهارت هایی هستند که از آن ها به منظور برقراری ارتباط و تعامل با یکدیگر استفاده می کنیم. این تعاملات می توانند به صورت کلامی و غیرکلامی، از طریق حرکات و اشارات بدن، زبان بدن و ظاهر شخصی ما اتفاق بیفتند. بنابراین هدف از انجام این تحقیق بررسی نقش استفاده از فضای مجازی بر مهارت های اجتماعی بوده است. نتایج بررسی یافته های تحقیق نشان داد، مهارت های اجتماعی مجموعه رفتارهایی است که متناسب با هنجارهای اجتماعی و موقعیت در ارتباطات فردی با سایرین به کار گرفته می شود نتایج مثبت را به بار می آورد. اینترنت مانند تمام وسایل ارتباط جمعی جنبه های مثبت و منفی دارد و استفاده ی نادرست از آن می تواند نیروی پویا و کارآمد کشور به ویژه کودکان و نوجوانان را تهدید کند. تنهایی، افسردگی، اضطراب، عزت نفس پایین برخی از مشکلات احتمالی است که کودکان در استفاده بیش از حد از اینترنت بصورت آنلاین با آن مواجه هستند.

کلیدواژه ها

اینترنت، فضای مجازی، ارتباطات، فضا، مهارت اجتماعی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.