اهمیت تاب آوری مدارس در حوادث و بلایا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
  • کد COI اختصاصی: ICHED09_255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه میرزائی

دانشجوی دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران .

عادل افتخاری

دانشجوی دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی یزد، یزد، ایران

چکیده

زمینه و هدف: در مهرومومهای اخیر، شواهد رو به رشدی از آسیب های شدید از بلایای طبیعی در بخش آموزش وپرورش ازلحاظ زندگی دانش آموزی و تخریب مدرسه وجود دارد. در سال 2008 در میانمار توسط Cyclone Nargis بیش از 4000 مدرسه تخریب شده و حدود 600000 کودک تحت تاثیر قرارگرفته اند. ساکنان مدارس جوان هستند و این جمعیت آسیب پذیر به توجه و حفاظت خاص نیاز دارند. دانش آموزان و معلمان مدت زمان زیادی را در مدارس میگذارند. بیشتر از 7 ساعت از روز را در مدارس و درمجموع 260 روز در سال را مدارس به سر میبرند. این مطالعه باهدف مروری بر اهمیت تاب آوری مدارس در حوادث و بلایا انجام شد.روش کار: این مقاله که مطالعه مروری با استفاده از منابع اینترنتی و کتابخانه ای تهیه گردیده است.یافته ها: میلیونها کودک مدرسه ای در مدارس سراسر جهان وجود دارند که در منطقه خطر زلزله بالا قرار دارند. 875 میلیون کودک مدرسه زندگی میکنند که در مناطق خطر بالقوه لرزه ای در سراسر جهان زندگی میکنند و 32 میلیون کودک تازه وارد در دوره ابتدایی هستند. مفهوم کاهش ریسک فاجعه در مدرسه )DRR( به طور فزاینده ای موردتوجه قرارگرفته است، زیرا تاکید بیشتر بر نقش مدارس در کاهش خطرات و ایجاد تاب آوری سیستم آموزشوپرورش قرار میگیرد. تابآوری مدارس در برابر بلایا را به عنوان تلاشهای سیستم آموزشی برای جذب، مدیریت و بازیابی از تاثیرات بلایا با استفاده از منابع خود توصیف میشود. مدارس نقش مهمی در بهبود جامعه پس از بلایا بر عهده دارند. بسیاری از محققان، سازمانهای غیردولتی مختلف، سازمانهای سازمان ملل و سایر سازمانها درزمینه مدیریت بلایا در مدارس اشاره کرده اند که ایمنی ساختمان و آموزش بلایا، عوامل مهمی در توسعه ایمنی مدارس هستند. از طرفی تمام پرسنل )مدیران، معلمان و کارکنان فرعی( باید در مورد خطرات آموزش ببینند. مدارس یک مکان ایده آل برای ارائه پناهگاه بعد از وقوع بلایا برای اسکان، اقدامات پزشکی و دیگر عملیات اضطراری هستند.نتیجه گیری: مدارس به عنوان یک زیرسیستم اجتماعی که بخشی جدایی ناپذیر از جامعه است، توانایی نقش مهمی را در ایجاد تاب آوری جامعه در مقابل بلایای طبیعی از طریق ماموریت خود برای آموزش، اشتراک اطلاعات و شبکه های ذینفع خود دارند. یک مدرسه تاب آور حداقل اختلال فعالیتهای مدرسه را نشان میدهد و ایمنی کودکان را در طول و پس از تاثیر هر گونه خطرات طبیعی تضمین میکند.

کلیدواژه ها

تاب آوری، مدرسه، حوادث و بلایا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.