مسئولیتپذیری، تعهد و پاسخ گویی اجتماعی متخصصین در استقرار حاکمیت خطر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
  • کد COI اختصاصی: ICHED09_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مهاجروطن

دانشجوی دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، گروه سلامت در بلایا و فوریتها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: امروزه گسترش نظام شهر نشینی و پیچیده شدن هرچه بیشتر روابط باعث شده است تا مسئولیت پذیری اجتماعی، به موضوع جامعه شناختی مهمی تبدیل گردد البته باید توجه داشت که پایه و شالوده مسئولیت پذیری اجتماعی را در مسئولیتپذیری فردی میبایست جستجو کرد لذا هدف ما توجه به مسئولیت پذیری، تعهد و پاسخگویی اجتماعی تک تک متخصصین در استقرار حاکمیت خطر میباشد.روش کار: این مطالعه از نوع کیفی بوده و برای جمع آوری نظرات متخصصان، یک سوال باز برای یک گروه از دانشجویان دکترای تخصصی سلامت در بلایا ارسال شد و نظرات آنان مورد تجزیه و تحلیل محتوی قرار گرفت. سپس نتایج با اسناد مرتبط با حاکمیت خطر بلایا تطابق داده شده است.بحث و نتیجه گیری: مسئولیتپذیری اجتماعی متخصصان به احساس تعهد و رفتار مسئولانهای که این افراد به عنوان کنشگران اجتماعی در قالب نقشهای خود نسبت به جامعه و ارزشهای جمعی آن در ابعاد زیست محیطی و اجتماعی دلالت دارد. از آنجا که توسعه یافتگی یک جامعه با مدیریت موثر خطر بلایا ارتباط تنگاتنگی دارد لازم است کشورها ظرفیت خود را در این امر، ارتقاء دهند چارچوب های بین المللی موجود مانند هیگو و سندای بر همین نکته تاکید دارند چرا که کاهش خطر بلایا مستلزم رویکردهای پیشگیرانه وسیع و مردم محور، نیازمند حضور و مشارکت کلیت جامعه است. شاید به همین دلیل اولویت اول چارچوب سندای شناخت و درک خطر بلایا تعیین گردیده است استفاده از روشهای ترویج دانش در تمام سطوح جامعه، جوامع محلی و داوطلبان و بخش خصوصی از طریق تبادل تجربیات و درسهای فراگرفته شده، ترویج و ارتقاء گفتگو و همکاری میان جوامع علمی بخصوص متخصصان ازجمله زمینه هایی میباشد که با تقویت تعهد و مسئولیت پذیری متخصصان میتوان در آن گامهای موثری برداشت.

کلیدواژه ها

مسئولیتپذیری، کاهش خطر، بلایا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.