نقش بیمارستانهای میدانی و تیمهای پاسخ اضطراری در بلایا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
  • کد COI اختصاصی: ICHED09_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد مرادیان

دکتری تخصصی سامت در بلایا و فوریتها، مرکز تحقیقات تروما، بیمارستان شهید رجایی )امتیاز(، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فارس، ایران

بهناز رستگارفر

دانشجوی دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، گروه سلامت در بلایا و فوریتها، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

محمدرضا رستگارفر

M H سلامت در حوادث و بلایا، کارشناسی ارشد آموزش پزشکی، مرکز اورژانس استان فارس، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فارس، ایران

چکیده

زمینه و هدف:آمار حوادث و بلایا در دنیا و همچنین ایران قابل توجه است. یکی از آثار اکثر حوادث و بلایا صدمه به تعداد زیادی از مردم است. این مسئله در کنار آسیب به زیرساختها و همچنین مراکز درمانی ارائه دهنده خدمت باعث میگردد که در اکثر بلایای بزرگ نیاز به افزایش ظرفیت این مراکز بخصوص بیمارستانها وجود داشته باشد. یکی از راهکارهای مرسوم اعزام بیمارستان میدانی به محل حادثه است. در این مقاله به منافع و محدودیتهای بیمارستان میدانی اشاره خواهیم کرد.روش کار: در این مطالعه مروری، جست و جو در پایگاه های اطلاعاتی ubMed و نیز موتور کاوش Google cholar تا ژانویه 2019 انجام گرفت و تنها مقالات فارسی و انگلیسی بررسی و وارد مطالعه شدند. واژه های Field Hospital ، بیمارستان میدانی ، بیمارستان صحرایی و یا بیمارستان سیار در عنوان جستجو شدند. شرط ورود مقالات بیان فواید یا چالشهای بیمارستان میدانی بوده است.یافته ها: 235 مقاله در ubMed و 619 مقاله در Google cholar پیدا شدند. بیمارستانهای میدانی در ابتدا در جنگها و توسط ارتشها مورد استفاده قرار گرفتند. به تدریج در بلایای طبیعی هم مورد استفاده واقع شدند. بیمارستانهای اولیه بزرگ و با تجهیزات کامل و هزینه بر بودند اما در سالهای اخیر بر کوچک سازی آنها تاکید شده است. بعلاوه اخیرا تاکید بر این است که منظور از بیمارستان میدانی بیشتر سازه بیمارستان میباشد و آنچه بیشتر نیاز به برنامه ریزی دارد تیمهای پاسخ اضطراری هستند که ممکن است نیاز به حمل سازه بیمارستان داشته باشند.نتیجه گیری: با توجه به هزینه بر بودن تهیه و نگهداری بیمارستانهای سیار پیشنهاد میشود سازههای این بیمارستانهای در کشور توسط نیروهای نظامی تهیه شود و وزارت بهداشت در کنار سایر سازمانهای مردم نهاد برای تیمهای پاسخ اضطراری برنامه ریزی نماید.

کلیدواژه ها

بیمارستان صحرائی، بیمارستان میدانی، حوادث و بلایا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.