ارائه شاخص های مراقبت از سالمندان در زلزله

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
  • کد COI اختصاصی: ICHED09_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن خدادادی

دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، گروه سامت در بلایا و فوریتها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ استادیار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران

سودابه وطن خواه

دکتری تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشیار، دانشکده مدیریت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

تابنده صادقی

دکتری تخصصی آموزش پرستاری، استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: سالمندان به عنوان جزئی از گروه های آسیب پذیر در زمان وقوع حوادث و بلایا، در مقایسه با سایر گروه های جامعه، مستعد بروز مشکلات بیشتری بوده و نیازمند توجه ویژه میباشند. با توجه به اینکه در ایران دستورالعملی مبنی بر ارائه خدمت به شکل خاص به این جمعیت وجود ندارد، لذا پژوهش حاضر باهدف تدوین شاخص های ارائه مراقبت از سالمندان در زلزله طراحی گردید.روش کار: این پژوهش به صورت کیفی و در سه مرحله انجام شد. در مرحله اول 23 سند به صورت تحلیل کیفی اسناد مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت. در مرحله دوم با استفاده از رویکرد تحلیل محتوی قراردادی و با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته، تجارب سالمندان 12(نفر( که زلزله را تجربه کرده بودند و مدیرانی که زلزله را تجربه و یا در زلزله ارائه خدمت کرده بودند 15( نفر(، موردبررسی قرار گرفت. نمونه گیری به صورت هدفمند آغاز و تا رسیدن داده ها به اشباع ادامه یافت. جهت سهولت آنالیز داده ها از نرمافزارهای MAXQDA10 و Onenote استفاده شد. در مرحله سوم مطالعه، شاخصهای اولیه استخراج شده در مرحله دوم اعتبارسنجی شدند.نتیجه گیری: شاخصهای شش گانه استحصال شده از مطالعه حاضر نشان داد توجه به شرایط جسمی سالمندان و در نظر گرفتن شکنندگی جسمی ایشان اهمیت ویژه ای دارد. همچنین در نظر گرفتن شغل و پیشه سالمندان و توجه به اسکان و مسکن سالمندان اهمیت خاصی دارد. مسائل امنیتی، توجه به اعتیاد، ارتز و پروتزهای موردنیاز و فراهم کردن داروهای ضروری برای سالمندان به واسطه ابتلا به بیماریهای مزمن ازجمله شاخصهای مهم در زلزله میباشد. توجه به سر پناه تخریب شده برای سالمند و توجه به تواناییهای سالمندان، استفاده از تجربه ایشان و حفظشان و کرامت سالمندان در حین کمک به ایشان بایستی مدنظر قرار گیرد. برگزاری مراسمهای مذهبی متناسب با فرهنگ، استفاده از قدرت نفوذ سالمندان برای تثبیت بنیان خانواده ازجمله شاخصهای مهم این مطالعه است. پیشگیری از خودکشی در سالمندان با اقداماتی مثل حمایت روحی و روانی، شناسایی عوامل مستعد کننده خودکشی، مشاوره های روانشناسی، در نظر گرفتن سرگرمی و تفریح برای این گروه عملی است.

کلیدواژه ها

سالمندان، زلزله، بلایا، شاخصهای مراقبت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.