شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر چابکی تولید محصول در کشور ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: VSCONF02_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نجاتبخش اصفهانی

دکترای مدیریت منابع انسانی ،دانشیار و مدیر گروه مدیریت و تمدن اسلامی ،پیام نور تهران

محمد کاره وند

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی،دانشگاه آزاد اسلامی ، نراق

علی اصغر نگهداری

دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی،دانشگاه آزاد اسلامی ،قم

چکیده

در سال های اخیر،عرصه کسب و کار جهانی رقابتی شده و ماهیت تقاضای مشتریان تغیییر کرده و بسیار پیچیده شده است . علاوه بر این مشتریان شروع به تقاضای انواع گوناگونی از محصولات و خدمات در دوره های زمانی کوتاه کرده اند. در این موقعیت سازمان های جدید دریافتند که برای برآورده ساختن این گونه از تقاضاها بسیار دشوار است، از سوی دیگر جهانی شدن نیز باعث ایجاد بستر رقابت فزآینده بین سازمان های گوناگون دربازارهای آزاد شده است .چابکی، به عنوان پارادایم جدیدی برای مهندسی سازمان ها و بنگاه های رقابتی است از این رو یکی از راه های پاسخگویی به این عوامل تغییر و تحول سازمانی چابکی است. این تحقیق به شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر چابکی تولید محصول در کشور ایران می پردازد و دیدگاه هایی در مورد شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر چابکی سازمان صنایع تولیدی ارائه می نماید که برای مدیران کاربردی و سودمند می باشد. این تحقیق از نظر ماهیت و روش، توصیفی و میدانی می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه مدیران شرکت های تولیدی شهر قم می باشد. طبق فرمول کوکران حجم نمونه آماری این پژوهش 118 نفر محاسبه شده است. به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز اقدام به تهیه پرسشنامه گردید که توسط مدیران شرکت های تولیدی پاسخ داده شده اند. در سطح توصیفی از توزیع های آماری و شاخص های مرکزی چون درصد، میانگین و.... استفاده می شود در سطح تبیینی از رتبه بندی متغیرها توسط آزمون رتبه بندی فریدمن استفاده شده است. بر اساس نتایج به دست آمده عوامل موثر بر چابکی تولید محصول شامل ابزارهای چابکی، توانمندسازهای چابکی و محرکهای چابکی می باشد . بر اساس رتبه بندی (فریدمن) مشخص می شود که عوامل اقتصادی، سیاسی، مدیریتی و اجتماعی و فرهنگی به ترتیب رتبه اول تا چهارم را دارند. نتایج اولویت بندی توانمندسازهای چابکی نشان داد که مولفه های طراحی و تولید خدمات در کوتاه ترین زمان ممکن در اولویت اول و مولفه ایجاد تشکل ها و کمپین های حمایتی در اولویت آخر قرار دارند. و همچنین نتایج اولویت بندی محرک های چابکی نشان داد که مولفه اقتصاد مقاومتی همگانی در اولویت های اول و شدت رقابت جهت کسب سهم بازار در اولویت آخر قرار دارند.

کلیدواژه ها

چابکی، چابکی سازمانی، چابکی تولید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.