بررسی توان سرمایه گذاران در تشخیص پدیده مدیریت سود واقعی در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: VSCONF02_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمره سواری

گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز بین المللی خلیج فارس، خرمشهر، ایران

لفته صرخه

گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

مقاله حاضر به بررسی توان سرمایه گذاران در تشخیص مدیریت سود واقعی در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد، جهت بررسی مدیریت سود واقعی از شاخص دستکاری در فعالیت فروش، دستکاری در فعالیت تولیدی و دستکاری در مخارج اختیاری استفاده شده است، لذا 3 مدل مورد استفاده قرار گرفت، طبق نتایج آزمون های لیمر، بروش پاکان و هاسمن مدل (1) دارای اثرات مشترک بود، لذا جهت بررسی این مدل از روش رگرسیون ترکیبی استفاده شد. اما مدل های 2 و 3 دارای اثرات ثابت بود. جهت آزمون فرضیه ها سه سیستم معادلات همزمان به کار گرفته شد. نتایج آزمون فرضیه های اول و دوم نشان داد سرمایه گذاران در زمان ارزش گذاری سهام، توان تشخیص مدیریت سود واقعی از طریق افزایش غیرعادی در سطح فروش و تولید را ندارند و در نتیجه، این موضوع را در فرآیند ارزش گذاری سهام مورد توجه قرار نمی دهند. نتیجه حاصله با فرضیه های اول و دوم پژوهش در تناقض است. همچینین نتایج آزمون فرضیه سوم نشان داد سرمایه گذاران در زمان ارزشگذاری سهام، توان تشخیص مدیریت سود واقعی از طریق کاهش غیرعادی در مخارج اختیاری را دارند و این موضوع را در فرآیند ارزشگذاری سهام مورد توجه قرار می دهند. نتایج حاصله با فرضیه سوم پژوهش سازگار است.

کلیدواژه ها

مدیریت سود، دستکاری مخارج اختیاری، ارزش گذاری سهام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.