بررسی ارتباط مبانی کیفیت جامع و اصول دمینگ با تولید بر اساس تفکر ناب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: VSCONF02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا یزدان جو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران (زلزله)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

پریا سادات رضوی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی صنعتی، دانشگاه هنر تهران

چکیده

بدون شک دغدغه اصلی مدیران سازمان های مختلف تولیدی و خدماتی، بقا و ماندگاری در بازار رقابتی امروز و به دنبال آن دستیابی به سودآوری بلند مدت می باشد. شرایط حاکم بر کسب و کار در جهان امروز، بر تولید و ارائه خدمات با کیفیت و مداوم و مناسب، هزینه های قابل رقابت و تحویل به موقع خدمات و تولیدات تاکید دارد. در چنین شرایطی رویکردهای سنتی نظیر تولید انبوه و مدیریت مبتنی بر آن اثربخشی کافی نداشته اند. دلیل عمده توجه و تمرکز مدیران صنایع مختلف و پژوهشگران به رویکرد ناب، تاثیر شگرف و قابل توجه این رویکرد در صنوف مختلف می باشد. به عنوان مثال شرکت تویوتا با بکارگیری مفاهیم و ابزارهای ناب در تمامی بخش های تولیدی و خدماتی سازمان خود توانست سهم عمده ای از بازار خودروسازی جهان را به خود اختصاص دهد و در همین راستا شرکت های خودروسازی و صنعتی ایران نیز با توجه به فضای جدید کسب و کار و در جهت مقابله با آثار تحریم ها، به سیستم مدیریت کیفیت بر اساس تولید ناب روی آوردند. از طرفی دیگر آموزه های دکتر دمینگ در حوزه کیفیت موجب تاثیر بسیاری در تغییر رویکرد کیفیت و ناب سازی فرایندها در جهان گردید. زیرا آموزه های دکتر دمینگ عمیقا انقلابی اند. در این مقاله ضمن تعریفی از کیفت و مدیریت کیفیت جامع، با نظریات و مبانی اصول دمینگ آشنا شده و در نهایت برای آشنایی بیشتر با مفهوم تولید ناب، مبانی سیستم تولید ناب در شرکت سایپا را معرفی نموده و در پایان ارتباط سیستم های تولید ناب را با آموزه های دکتر دمینگ مورد بررسی قرار می دهیم.

کلیدواژه ها

تولید ناب، دمینگ، مدیریت کیفیت جامع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.