تحلیل پتانسیل های وابسته به رخداد مغزی درطی فرایند تقویت حافظه فعال با استفاده از تمرین ان-بک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی فناوری در مهندسی برق، کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: TECCONF04_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان مقدم متقی

گروه مهندسی پزشکی ، دانشکده مهندسی، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد ، ایران

مجید قشونی

استادیار گروه مهندسی پزشکی ، دانشکده مهندسی، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد ، ایران

چکیده

حافظه فعال، کارکرد شناختی است که مسئول حفظ اطلاعات آنی، دستکاری و استفاده از آن در تفکر است. روشی است که شما چیزهایی که با آنها روبرو میشوید را به بخشهایی از مغزتان که میتواند اقدام کند محول میکنید. به این ترتیب، حافظه فعال، برای متمرکز ماندن برروی یک کار، جلوگیری از حواس پرتی و به روز نگه داشتن شما و آگاه کردن شما در مورد آنچه که در اطراف شما میگذرد ضروری است.هدف اصلی این تحقیق بررسی ارزیابی تمرین ان-بک برروی ارتقای حافظه فعال با استفاده از تحلیل سیگنالهای مغزی می باشد. شرکت کنندگان در این تحقیق 5 مرد (دست راست) با میانگین سنی 26 سال و انحراف استاندارد 3/28 هستند. از افراد در حین تمرین ان-بک و گذراندن 4سطح(-1بک تا -4بک)از تمرین،سیگنال مغزی((EEG به صورت19 کانال ثبت و ذخیره شده است.بعد از جلسه اول ثبت، افراد موظف شدند طی 14 روز تمرین،ان-بک را انجام دهند وسپس مانند جلسه اول سیگنال مغزی آنها ثبت و ذخیره شده است.سپس با استفاده از متوسط گیری سنکرون سیگنال مغزی،پتانسیل های وابسته به رخداد((ERPاستخراج شده است و در مرحله بعد 17 ویژگی زمانی از ERP شده است،سرانجام بین اختلاف ویژگیهای زمانی2 جلسه و عملکرد افراد طی 14 روز همبستگی زده شده است. طبق نتایج حاصل شده افرادی که در طی 14 جلسه ان-بک پیشرفت بهتری نسبت بقیه داشتند با افزایش ناحیه ی مثبت((Ap و تاخیر در شکل گیری ماکسیمم دامنه((maxindex سیگنالشان روبروشدیم،همچنین افرادی که در سطوح بالا تمرین را انجام داده بودند ناحیه منفی((An و دامنه سیگنالشان کاهش یافته بود،همچنین فعالیت نورونها را در نواحی فرونتال افرادی که شیب عملکردی خوبی داشتند مشاهده کرده ایم.

کلیدواژه ها

الکتروانسفالوگرام (EEG)، پتانسیلهای وابسته به رخداد (ERP)، ان-بک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.