تشخیص خودکار وجود کلسترول با استفاده از الگوریتم شناسایی عنبیه و تبدیل فوریه دو بعدی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی فناوری در مهندسی برق، کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: TECCONF04_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم صادقی

گروه برق، دانشکده الکترونیک، دانشگاه غیرانتفاعی سراج، تبریز، ایران

نادر وحدانی

استادیار گروه برق، دانشگاه غیرانتفاعی سراج، تبریز، ایران

چکیده

حلقه کلسترول، یک حلقه شکل سفید رنگ ته نشین شده در قرنیه است که به عنوان علامت وجود کلسترول و همچنین نشانهای مرتبط با بیماری قلبی عروقی شناخته شده است. ایریدولوژی یک روش جایگزین برای تشخیص بیماریها با استفاده از مشاهده الگوی عنبیه است. ایریدولوژیستها بر این باورند که رسوب خاکستری یا سفید رنگ در عنبیه نشانه ای از وجود کلسترول میباشد. هدف این پژوهش، توضیح این مطلب است که وجود کلسترول در رگ خونی چگونه میتواند با استفاده از الگوریتم شناسایی عنبیه، تشخیص داده شود. این روش متدهای تشخیص عنبیه و مطالعه الگوی چشمها را به کاربردهای بیشتری گسترش میدهد و ایریدولوژی را به عنوان جایگزین روشهای سنتی معرفی مینماید. در مقاله حاضر سیستم خودکار ساده و غیر تهاجمی برای تشخیص وجود کلسترول با استفاده از الگوریتم شناسایی عنبیه در پردازش تصویر ارائه شده است. در این مطالعه، تحلیل عنبیه با استفاده از قطعهبندی بیرونی منطقه عنبیه، فرآیند نرمال سازی و در تعیین کردن وجود کلسترول با به کارگیری ویژگیهای حاصل از تبدیل هاف و تبدیل فوریه تصویر انجام شده است. در واقع از نوعی آستانه گذاری برای تشخیص وجود کلسترول بهره گرفته شده است و زمانی که مقدار مشخصه بیش از مقدار آستانه مطلوب باشد نشان از بالا بودن مقدار کلسترول خواهد بود. نتایج حاصل از این تحقیق میزان قابل قبولی از دقت روش پیشنهادی را نمایان کرده است.

کلیدواژه ها

ایریدولوژی، تشخیص کلسترول، حلقه عنبیه، شناسایی بیومتریک، شناسایی عنبیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.