استفاده از الگوریتم رقابت استعماری برای زمان بندی جریان کار در محیط محاسبات ابری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی فناوری در مهندسی برق، کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: TECCONF04_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم وجدی

گروه کامپیوتر، دانشکده مهندسی، واحد داراب، دانشگاه آزاد اسلامی، داراب، ایران

ابراهیم احمدلو

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد داراب، دانشگاه آزاد اسلامی، داراب، ایران

چکیده

استفاده از رایانش ابری در علوم ارتباطات و فنآوری اطلاعات دارای روند رو به رشدی بوده، به شکلی که این مدل تبدیل به یک حوزه کاری و تحقیقی شده است. رایانش ابری به کاربران اجازه میدهد که برحسب تقاضا، منابع محاسباتی را تخصیص داده و آزاد کنند. تعداد منابع در این سیستم محدود و درخواستهای کاربران بالا است. بنابراین منطقی است که برنامه های و نیازهای کاربران با ترتیب خاصی سرویسدهی شوند تا هیچگونه تداخلی در سیستم به وجود نیاید. اعمال این ترتیب نوعی عمل زمانبندی در محیط رایانش است. این زمان بندی بهترین منابع برای اجرای وظایف انتخاب میکند و تاثیر قابل توجهی بر روی سود حاصل و انرژی مصرفی در یک الگوی محاسباتی میگذارد. بنابراین برای بهبود عملکرد کل سیستم رایانش ابری، یک مدل زمانبندی گردش کار برای کاهش زمان، هزینه و بهبود سرویسدهی ایجاد میشود. برای این مدل زمانبندی، یک روش حل براساس الگوریتم رقابت استعماری طراحی و پیشنهاد شده است این روش بر روی کدگذاری قوانین، عملگر جذب، عملگر انقلاب و رقابت تمرکز دارد. هدف بهبود دو پارامتر زمان تکمیل و هزینه نهایی میباشد . این دوپارامتر در تعریف تابع هدف برای ارزیابی راهحلها مورد استفاده قرار میگیرند. نتایج شبیه سازی نشان دهنده این است که روش پیشنهادی، یک راه حل بهتر و نتایج بهتری را فراهم میکند و تعادل سیستم نیز به شکل بهتری برقرار میشود.

کلیدواژه ها

رایانش ابری، اجرای وظایف، زمان بندی پویا، الگوریتم تکامل تفاضلی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.