نقش هوش معنوی در پیش بینی سازگاری اجتماعی و جهت گیری در زندگی دختران دانشجو

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی دستاورد های نوین پژوهشی در علوم اجتماعی، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: ARSEP04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فتانه پیکانپور

دانشگاه پیام نور واحد خوراسگان

سید محمدعلی مصطفوی

دانشگاه پیام نور واحد خوراسگان

چکیده

هوش معنوی ھوش مخصوص ذات بشری می باشد که کسب آن توانایی ھای گوناگونی به انسان می دھد و او را در بسیاری از زمینه ها از دیگران متمایز می نماید. دین و دین داری در طول تاریخ ھمواره راه نما و راه گشای مسائل انسانی بوده است و راھی روشن را برای سعادت و سلامت نوید داده است، بر این اساس پژوھش حاضر با ھدف بررسی نقش پیش بینی کنندگی ھوش معنوی بر سازگاری اجتماعی و جھت گیری در زندگی دختران دانشجو به مرحله اجرا در آمد. پژوھش حاضر توصیفی از نوع ھمبستگی می باشد که جامعه آماری آن را کلیه دختران دانشجو در سال تحصیلی 1393 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفھان تشکیل داده بود. از میان این جامعه آماری 160 نفر به عنوان نمونه از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. پرسشنامه ھای مورد استفاده شامل پرسشنامه ھوش معنوی کینگ، سازگاری اجتماعی و مقیاس جھت گیری در زندگی بود. برای تحلیل داده ھا از ضریب ھمبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده گردید. نتایج حاصل از تحلیل داده ھا نشان داد که تمام ابعاد ھوش معنوی معنوی شامل (تفکر وجودی انتقادی، تولید معنای شخصی، آگاھی متعالی و بسط ھوشیاری) دارای رابطه مثبت و معناداری با سازگاری اجتماعی در سطح p> 0/01 بوده است. ھمچنین از میان ابعاد ھوش معنوی تفکر وجودی با خوش بینی در سطح p> 0/05 دارای رابطه مثبت و معناداری بود است و دیگر ابعاد ھوش معنوی با خوش بینی در سطح معناداری p> 0/01 دارای رابطه مثبت بوده اند. طبق شواھد به دست آمده می توان گفت که ھوش معنوی پیش بینی بسیار مناسبی برای سازگاری اجتماعی جوانان و خوش بینی به حساب می آید و بر این اساس می توان گفت که به ھر میزان که ھوش معنوی رشد نماید و تعالی یابد سازگاری اجتماعی بیشتر و تمایل به ادراک خوش بینانه مسائل نیز افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

هوش معنوی، سازگاری اجتماعی، چهت یابی در زندگی، خوش بینی، دختران دانشجو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.