ارزیابی و مدیریت پسماندهای روستایی حاشیه تالاب انزلی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE04_360
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک رازدار

کارشناس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

آریامن قویدل

عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

چکیده

حدود نیمی از جمعیت دو میلیون و چهارصد هزار نفری گیلان ساکن مناطق روستایی می باشند که تعدادی از این روستاها در حاشیه تالاب انزلی قرار گرفته است. تالابها یکی از مهمترین زیستگاه های طبیعی در جهان می باشند که در تداوم حیات وحش، تأمین آب شیرین، حفظ تعادل زیستی نقشی حیاتی دارند. تخلیه مواد زائد جامد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم وارد تالاب می شود از عوامل تهدید کننده محیط زیست تالاب می باشد. مدیریت پسماندها از روشهای کاهش آسیب های زیست محیطی ناشی از دفع پسماند به شمار می آید. در این بررسی با توجه به مواردی مانند نحوه پراکندگی، استقرار و جمعیت مراکز روستایی، نتایج مطالعه مدیریت پسماند در روستاهای واقع در پیرامون منطقه سیاه کشیم تالاب مورد بررسی قرار گرفته است. برای تعیین روشی مناسب جهت مدیریت پسماند در مناطق روستایی پیرامون منطقه حفاظت شده سیاه کشیم تالاب انزلی، اقدام به تنظیم و تکمیل پرسشنامه در سال 88 در میان اهالی با تکیه بر جامعه آماری گردیده است. همچنین به منظور تعیین تجهیزات لازم و برنامه ای جهت انجام صحیح مراحل جمع آوری، حمل، نگهداری و دفع زباله، اقدام به آنالیز فیزیکی زباله و تعیین درصد مواد در زباله گردیده است.. جمع بندی و آنالیز آماری نتایج حاصل از پرسشنامه ها تأثیرمیزان آموزش خانواده ها، امکانات جمع آوری زباله و همچنین تجهیز سیستم های مرتبط با جمع آوری و حمل و دفع زباله در کاهش تخلیه پسماندها در حاشیه تالاب انزلی را نشان داده است. در مجموع با استفاده از نتایج بدست آمده و با توجه به درصد مواد آلی و اجزای موجود در مواد قابل بازیافت، راهکارهایی جهت ساماندهی زباله و همچنین کاهش آثار سوء ناشی از زباله های روستایی حاشیه منطقه حفاظت شده سیاه کشیم در تالاب انزلی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند، تالاب انزلی، سیاه کشیم، زباله های روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.