بررسی تاریخ نگاری بصری در نقش برجسته های استان فارس با تاکید بر مستند سازی(مطالعه موردی: پیروزی شاپور ساسانی بر والرین امپراطور روم)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در باستان شناسی،تاریخ و هنر ایران
  • کد COI اختصاصی: FSCONF02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همتعلی حیدری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم و واحد پژوهش صدا و سیمای مرکز فارس

سیدعلی غمخواری

کارشناس ارشد تولید سیما، صدا و سیمای مرکز فارس

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تاریخ نگاری بصری در نقش برجسته های استان فارس با تاکید بر پیروزی شاپور ساسانی بر والرین امپراطور روم برای فیلم مستند با عنوان نبرد ادسا، با روش اسنادی و میدانی انجام شده است. محدوده مطالعاتی این پژوهش تعداد شش نقش برجسته در تنگ چوگان و بیشاپور واقع در شهرستان کازرون در استان فارس بوده است. نقش برجسته های بیشاپور و تنگ چوگان شهرستان کازرون، از جمله هنرهای تجسمی مهم می باشند که دوران ساسانیان را به نمایش گذاشته اند. در این نقش برجسته ها اقتدار شاپور ساسانی در جنگ با رومیان و شکست والرین امپراطور روم و اسارت وی توسط شاپور ساسانی و غیره در این نقش برجسته ها کاملا مشهود است. این بنای تاریخی و ارزشمند، کامل ترین اطلاعات را در مقایسه با دیگر آثار به جای مانده از عصر ساسانی درخصوص قلمرو ایران، شرح جنگهای ایران با روم، القاب و مناصب بزرگان دربار ساسانی را در اختیار ما قرار می دهد.

کلیدواژه ها

تاریخ نگاری، بصری، نقش برجسته، ساسانیان، والرین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.