بررسی حفر پذیری توده سنگ در حفاری تونل انتقال آب کرمان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_1093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 646
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی شاهرود

احمد رمضان زاده

استادیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

با افزایش کاربرد ماشینهای حفاری تمام مقطع در انواع محیط های زمین شناسی، در طی سالها مطالعه های مختلف برای بررسی عملکرد ماشین حفاری پارامترهای مختلفی برای بررسی عملکرد ماشین حفاری ارائه شده است. یکی از پارامترهای معرفی شده در سالهای اخیر به بررسی حفرپذیری1 محیط سنگی میپردازد. حفرپذیری سنگ با شاخص نفوذ میدانی(FPI) 2 تعریف میشود، این شاخص در مطالعات قبلی به وسیله محققین مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است و برای آن طبقه بندیهایی انجام شده است. طبقه بندی های انجام شده بیشتر بر اساس مقاومت فشاری تک محوری سنگ و شاخص کیفیت سنگ3 کار میکنند. در این مطالعه، داده های عملیاتی تونل انتقال آب کرمان که در محیط سنگ سخت حفاری میشود مورد ارزیابی و آنالیز قرار گرفته است تا بتوان حفرپذیری محیط سنگی را بررسی کرد. شاخص نفوذ میدانی در متراژهای مختلف تونل محاسبه گردیده و با استفاده از طبقه بندی های موجود حفرپذیری توده سنگهای مسیر تونل ارزیابی شده و توزیع کلاسهای حفرپذیری مختلف در مسیر تونل بررسی گردیده است.

کلیدواژه ها

ماشین حفاری تمام مقطع، پارامترهای ژئوتکنیکی، سنگ سخت، حفرپذیری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.