ارائه مدل مفهومی برای گونه شناسی کالبد و شکل پلان مسکن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_1057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدباقر حسینی

دکترای معماری عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران.

مهدی مرادقلی

دانشجوی دکتری معماری - گرایش مسکن دانشگاه علم و صنعت ایران.

چکیده

امروزه با تحولی در شیوه زندگی جهانی جریان یافته است و در مسیر خود خانه و مسکن انسانها را نیز دچار تغییر و دگرگونی میکند نیاز به ساختاری برای تبیین گونه و شکل مناسب مسکن بسیار اهمیت دارد. آنچه که مهم است سعی بر شناخت نوع و حوزه تغییرات الگوی مسکن کشورمان و ارائه راهکارها و الگوهای مناسب برای مواجهه با این دگرگونی است.گذشته و به عبارتی تاریخ گذشته مسکن، عامل اشتراک و همبستگی مسکن ایرانی در دورانهای مختلف این سرزمین بوده و بهتر میتواند زمینهساز مسکن آینده باشد. بنابراین باید آنچه که تاکنون بر تحول مسکن تاثیرگذار بوده را در جهان و به خصوص در کشورمان بررسی کرده و با نگرش به آینده این عوامل و نحوه تاثیرگذاری آنها بر حوزه مسکن، قدمی به سوی آینده بهتر و زندگی در خانه هایی درخور برداریم. با توجه به محدودیت فضای داخلی واحدهای مسکونی و سابقه سنتی حضور حیاط در زندگی ایرانی، موجب گسترش عملکرد فضای داخلی و رابطه آن با فضای بیرونی است. بنابراین، بازنگری و شناخت وضع موجود مسکن، زمینه ساز طراحی آگاهانه تر فضاهای مسکونی در آینده است. هدف از این پژوهش، شناخت فضای باز محیط مسکونی و گونه شناسی آن به جهت تاکید بر فضاهای مابین ساختمانها، به همراه طراحی فضاهای بسته مسکن است.دراین مقاله تلاش شده است پیشنهاداتی برای مراحل اولیه دستیابی به الگوی مسکن مناسب، و ارزش های مسکن در گذار از جهانی شدن ارائه گردد. بدین منظور عوامل موثر بر تحول مسکن و حوزه تاثیر آنها، از بدو اسکان بشر تا کنون (مسکن دیروز) شناسایی شده و با مطالعه روند تحول این عوامل در آینده، عوامل موثر بر شکلگیری مسکن فردا معرفی شده اند.

کلیدواژه ها

مسکن، گونه شناسی، مسکن ایرانی، کالبد، خانه آینده.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.