مطالعهی آزمایشگاهی تاثیر زاویهی بین ترکهای متقاطع بر مقاومت کششی مصالح شبه سنگ با استفاده از آزمایش برزیلی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_1041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا عرفانیان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، دانشگاه تربیت مدرس

علی اکبر گلشنی

عضو هیئت علمی بخش مهندسی ژئوتکنیک، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

سازندهای سنگی همواره دارای نا پیوستگی ها و درزههایی می باشند که در معرض انواع بارگذاری قرار می گیرند. رفتار یک توده ی سنگی تنها از طریق ویژگی های سنگ تعیین نمی شود بلکه تحت تاثیر ویژگی های درزه و ترکهای داخل سنگ نیز می باشد. عامل اصلی که ایمنی مهندسی را تحت تاثیر قرار می دهد انتشار ناپیوستگی ها و ترکها میباشد و بسیار مهم است که برای مسائل ایمنی در مهندسی به مطالعه ساز و کار و ویژگی های انتشار ترکها تحت بارگذاری های متفاوت پرداخت. در این مطالعه دیسکهای برزیلی از جنس گچ دندان پزشکی و دارای ترک های از پیش موجود V شکل تحت کشش غیر مستقیم قرار میگیرند و تاثیر زاویه ی قرارگیری ترکها نسبت به هم بر مقاومت نهایی نمونه، مد گسیختگی و مسیر رشد ترک بررسی میشود. مشاهده شد مد اصلی گسیختگی مد کششی میباشد لیکن ترک های ایجاد شده درنمونه هم از نوع کششی و هم از نوع برشی هستند. با توجه به راستای قرار گیری سطح ترک و امتداد بارگذاری، تنش وارد شده به سطح ترک میتواند نرمال(کششی) و یا برشی باشد که این موضوع سبب تفاوتهای ایجاد شده در نیروی شکست میباشد.

کلیدواژه ها

آزمایش برزیلی، رشد ترک، ترک متقاطع، مصالح شبه سنگ، ترک از پیش موجود.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.