سازوکارهای پیاده سازی توسعه محلات شهری منطبق با اصول و شاخصه های رشد هوشمند شهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0976
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا بهنام مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، مشهد، ایران

عمید الاسلام ثقه الاسلامی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، مشهد ایران

چکیده

این پژوهش با هدف تلفیق معیارهای رشد هوشمند شهری ، باززنده سازی بافت فرسوده و ویژگی های محلات ایرانی و استفاده از معیارهای تلفیقی استخراج شده در نمونه های موردی انجام شده است .نمونه مورد مطالعه در این پژوهش محله سرشور مشهد می باشد، علت انتخاب محله سرشور قرارگیری دربافت مرکزی شهر و وجود بافت ناکارآمد شهری ، اهمیت تاریخی و هویتی بافت و قرارگیری در مجاورت حرم مطهر امام رضا (ع) است. در سالهای گذشته با توجه به مداخلات سود جویانه و ار بین رفتن کیفیت فضایی محله برای ساکنین ، این محله از نقش مسکونی آن فاصله گرفته و به به پهنه ای با عملکرد های غالب تجاری و اقامتی تبدیل شده است . در این مطالعه معیارهای تلفیقی در ابتدا در این محله مورد تحلیل وبررسی قرار گرفته اند سپس بر اساس راهبردها و راهکارها در جهت برنامه ریزی با هدف دستیابی به معیارهای تلفیقی طراحی شده است . در این پژوهش از روش توصیفی – تحلیلی و استنباطی جهت تحلیل محتوای کمی و کیفی و دستیابی به اصول رشد هوشمند شهری و باززنده سازی و بازشناسی ویژگی های محله های قدیمی ایرانی ، استفاده شده است. همچنین در روند انجام مطالعات از تکنیک تحلیل گرافیکی بر روی عکس و نقشه نیز استفاده شده است.

کلیدواژه ها

رشد هوشمند شهری، باززنده سازی، محلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.