نقش نماد سازی در بیان معنا و تجلی مفهوم هویت در معماری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0811
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم هنرور

گروه مهندسی معماری ، کارشناس ارشد، مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای شهید چمران ، اهواز ، ایران

مهتاب نیکوحرف حسن زاده

گروه مهندسی معماری ، کارشناس ارشد ،دانشگاه علوم و تحقیقات، اهواز ، ایران

چکیده

در این پژوهش تغییر شکل تونل های شهری براساس پارامترهای مختلف موثر با استفاده از مدلسازی عددی و براساس روش المان محدود و نرم افزار المان محدود (( پلاکسیس )) در قالب مطالعات پارامتری بررسی گردید. در این خصوص پارامترهایی چون عمق استقرار تونل- قطر تونل - بار سازه بالای تونل و میزان خروج از محوریت محور مرکزی تونل و محور مرکزی سازه بالای آن بر نتایج بررسی گردید. براساس نتایج بدست آمده مشخص گردید که رابطه پارامترهای نامبرده و تغییرشکل تونل به صورت خطی نیست که این موضوع جالب توجه است. همچنین میزان نشست تاج تونل در اعماق کمتر از 4 متر و بیشتر از 8 متر افزایش یافته است. علت بیشتر بودن نشست برای اعماق کمتر از 4 متر در سطح بودن تونل بوده ولیکن برای اعماق بیش از 8 متر افزایش میزان سربار ( خاک بالای تونل ) به علت عمق استقرار بیشتر آن منجر به افزایش نشست شده است. براساس مسایل اجرایی عمق بهینه استقرار تونل در محدوده 4 تا 8 متر با متوسطی برابر با 6 متر است. همچنین براساس مطالعه انجام شده مشخص گردید که برای خروج از مرکزی 0 و 2 متر نشست تاج تونل ثابت بوده ولی برای خروج از مرکزی های بیش از 2 متر نشست به سرعت کاهش می یابد. نتایج مطالعات انجام شده همچنین نشان داد که برای حالتی که فاصله مرکز به مرکز دو تونل مجاور حداقل برابر با نصف عرض سازه است حداقل ایمنی و ضریب اطمینان پایداری تامین می گردد ولیکن استفاده از فاصله مرکز به مرکز دو تونل معادل با بعدی از سازه که تونل عمود بر آن حفر شده است به منظور داشتن ضریب اطمینان و حاشیه اطمینان مناسب منطقی بوده و قابل توصیه است.

کلیدواژه ها

تونل شهری , مدلسازی عددی , روش المان محدود , نرم افزار , PLAXIS عمق بهینه .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.