شبیه سازی سه بعدی انتقال مومنتوم در مقطع مرکب مستطیلی به کمک نرم افزارAnsys Fluent

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0761
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان ولی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

علی آرمان

استادیار گروه مهندسی سازه های آبی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

چکیده

شناخت و مطالعه مشخصات جریان در کانالها یکی از موضوعات مهمی است که در طراحی انواع مختلف سازههای مرتبط با آنها و همچنین طرح های ساماندهی کاربرد اساسی دارد. کانالهای مرکب شامل یک کانال اصلی عمیق و یک یا دو دشت سیلابی در اطراف آن میباشند که بصورت نسبی عمق کمتری نسبت به کانال اصلی دارند. مطالعات هیدرولیکی بر روی این کانالها به دلیل تاثیر متقابل دشتهای سیلابی و کانال اصلی بمراتب پیچیده تر از کانالهای معمولی است. زمانیکه عمق جریان در یک کانال طبیعی از عمق مجاز کانال بیشتر میشود، دشتهای سیلابی را که در مجاورت آن قرار دارند پوشانیده و بخشی از جریان در دشتهای سیلابی حمل میگردد. بدلیل تفاوت شرایط هیدرولیکی بین دو مقطع (کانال اصلی و دشتهای سیلابی)، سرعت متوسط در کانال اصلی با دشتهای سیلابی متفاوت میگردد (سرعت متوسط در کانال اصلی بسیار بیشتر از سرعت در دشت سیلابی است). بنابراین جریان در کانال اصلی با شتاب بیشتری بر روی دشتهای سیلابی اعمال میگردد. این فرآیند باعث انتقال مومنتوم بین جریان در کانال اصلی و دشتهای سیلابی اطراف میگردد. در تحقیق حاضر، کارایی مدل عددی سه بعدی Ansys Fluent در شبیه سازی پارامترهای مختلف هیدرولیکی برای کانال مرکب مستطیلی با بستر های صاف و زبر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد کاهش عمق آب روی دشت های سیلابی سبب افزایش تاثیر جریان از کانال اصلی به سمت دشت سیلابی میشود و محدوده های سرعت جریان را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین تغییر عمق و نسبت شکل کانال مرکب مستطیلی، فرآیند انتقال مومنتوم را تحت تاثیر قرار می دهد.

کلیدواژه ها

انتقال مومنتوم، سرعت جریان، نسبت شکل، مقطع مرکب، Ansys Fluent

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.