پهنهبندی خطر سیلاب با استفاده از مدلHEC-RASمطالعه موردی: رودخانه امامزاده ابراهیم- استان گیلان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0666
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان حیدری

کارشناسی ارشد عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران

منا مومنی گلدیانی

کارشناسی ارشد عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران

علیرضا مردوخ پور

استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران

چکیده

در سالهای اخیر مطالعات مختلفی به منظور ایجاد برنامهریزی مناسب جهت بهره برداری بهینه و کنترل پدیده سیل که از مسائل روز دنیا به ویژه ایران به حساب می آید، صورت گرفته است. با توجه به خسارات جبران ناپذیر سیل، نیاز به برنامه ریزی جامع در این حوزه احساس میشود اما این برنامه ریزی و اعمال روشهای کنترل سیل بدون اطلاع از نحوه رفتار این پدیده امکان پذیر نخواهد بود. نقشه های پهنه بندی سیلاب کاربرد گستردهای در این حوزه دارند و میتوانند اطلاعات مناسبی را راجع به طبیعت و اثرات ناسی از سیل بر دشت های سیلابی ارائه دهند. مطالعه حاضر نیز با هدف بررسی ریز پهنه بندی خطر سیلاب در رودخانه امامزاده ابراهیم واقع در استان گیلان صورت گرفته است تا میزان پخش سیل در حاشیه رودخانه امامزاده ابراهیم به ازای دبی با دوره بازگشت های مختلف 2 ، 3، 5، 10، 25، 50، 100 و 200 سال در محیط GIS مشخص کند. در این راستا مقاطع عرضی جریان با استفاده از HEC-RAS و نقشه های پهنه بندی سیل با استفاده از الحاقیه HEC-GeoRAS در محیط GIS رسم شده است. بر اساس نتایج میتوان بیان کرد که توسعه منظم شهری و کنترل کاربری اراضی در این منطقه راه حل بسیار مناسبی برای کاهش خطرات سیل است زیرا توسعه شهری در مناطق اطراف این رودخانه بسیار نامنظم بوده و بر پایه هیچ گونه اصول شهرسازی استوار نیست.

کلیدواژه ها

پهنه بندی، رودخانه امامزاده ابراهیم، GIS، HEC-RAS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.