تحلیل و ارزیابی عملکرد مدیریت پسماند و بازیافت شهری با رویکرد مقایسه ی ادوار گذشته مطالعه مورد : سازمان بازیافت شهرستان فلاورجان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0625
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامید کشمیری

کارشناسی ارشد مدیریت، گرایش پیشرفت شهر و روستا، دانشگاه پیام نور، واحد یزد

احسان جمشیدی فلاورجانی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش مهندسی حمل و نقل، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

افزایش جمعیت ،تغیر الگوی مصرف و زندگی شهری باعث تولید ظروف یکبار مصرف شده که قابلیت های استفاده مجدد پس از طی یک پروسه فیزیکی و گهگاه شیمیایی را دارند. امروزه در کلیه مناطق مسکونی در کل جهان یکی از بزرگترین معضلات پیش رو تولید زباله در انواع مختلف است که همین امر باعث مشکلات عدیده ای در رابطه با شیوع بیماری ها، مشکلات زیست محیطی، مرگ حیوانات حیات وحش و گیاهان، تغییرات اکولوژیکی، تولید گازهای گلخانه ای و به عبارتی جامع باعث بروز خطراتی برای موجودات زنده و محیط اطراف آن ها بر روی این کره خاکی می گردد. این پژوهش ابتدا به وضعیت بازیافت زباله و اقدامات انجام شده در ایران و پس از آن نگاهی به کارخانه بازیافت شهرستان فلاورجان که وظیفه جمع آوری و بازیافت زباله 8 شهر و تعداد بالغ بر 56 روستا را برعهده دارد انداخته است. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه حضوریبا مسولین سازمان مذکور، مطالعه مقالات مرتبط و همچنین برداشت از طرح جامع مدیریت جمع آوری پسماندهای شهرهای شهرستان فلاورجان صورت پذیرفت. نتایج به دست آمده نشان می دهد که 2 درصد از زباله های جمع آوری شده بدون نیاز به چرخه ی بازیافت قابل تفکیک و فروش می باشد که می تواند 60 درصد از هزینه های جاری جمع آوری زباله در سطح شهرستان را تامین کند.

کلیدواژه ها

بازیافت، پسماند، تفکیک زباله، محیط زیست، شهرستان فلاورجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.