استفاده از نتایج آزمایشات دینامیکی و سلامت شمع در انتخاب ضریب اطمینان مناسب و طراحی بهینه و اقتصادی شمع های درجا ریز بتنی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0574
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی موسوی

گروه عمران، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

علی سلیقه زاده

عضو هیات علمی، گروه عمران، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

چکیده

بدون شک یکی از مهمترین مسائل در کاهش هزینه ها، در پروژه های مختلف، موضوع طراحی بهینه آنها می باشد. از سوی دیگر در بسیاری از موارد مجبور به اجرای پروژه در زمینهایی با خاک یا شرایط نامناسب و استفاده از شمع هستیم. در این شرایط، در بسیاری از پروژه ها با در نظر گرفتن ضرایب اطمینان بالا توسط طراح، شمع طراحی شده دارای ظرفیت باربری بیشتری نسبت به میزان مورد نیاز است که باعث تحمیل هزینه های بالایی به پروژه میشود. در نقطه مقابل ممکن است که ظرفیت باربری شمع اجرا شده کمتر از میزان در نظر گرفته شده توسط طراح باشد که در این حالت نیز هزینه های زیادی به دلیل آسیب های ناشی از نشست و تخریب به پروژه تحمیل می شود. در ایده آل ترین حالت، انجام آزمایشهای همزمان با انجام مطالعات ژئوتکنیک و طراحی شمع، با هزینه ای قابل توجیه، باعث بیشترین صرفه جویی در هزینه های اجرایی و دستیابی به طرح بهینه خواهد شد که متاسفانه در بسیاری از پروژه ها به این مهم توجه نمی شود. در این مقاله با بررسی موردی نتایج آزمایشات دینامیکی و سلامت شمع های درجاریز اجرا شده در پروژه نیروگاه غرب کارون، نشان داده می شود که اگر در این پروژه آزمایش های همزمان با مطالعات ژئو تکنیک و طراحی شمع صورت می پذیرفت، تا چه اندازه می توانست هزینه ها را کاهش دهد و موضوع انجام آزمایش های همزمان با انجام مطالعات ژئوتکنیک برای طراحی شمع را برای دیگر پروژه ها پیشنهاد می نماید.

کلیدواژه ها

شمع، طراحی بهینه، کاهش هزینه، آزمایش دینامیکی شمع، سلامت شمع، کاهش ضریب اطمینان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.