شناسایی و اولویت بندی ریسک در پروژه های انتقال آب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا غلامی صباغ

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت دانشگاه حکیم سبزواری

حسن ساقی

دانشیار دانشکده مهندسی دانشگاه حکیم سبزواری

سیدیاسر بنی هاشم چهارم

استادیار دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مدیریت ریسک پروژه به عنوان یکی از مسائل پایهای، مهم و ضروری در مدیریت پروژه میباشد که یکی از نگرانیهای اصلی برای مدیران پروژه به حساب میآید و از آن جا که تعداد ریسک های شناسایی شده در سازمان، متعدد و بررسی تمام آنها زمان بر و پر هزینه است.از این رو، برای مدیریت منطقی، ابتدا باید آنها را اولویت بندی کرد، در مرحله ارزیابی کیفی، اولویت ریسک ها بر اساس احتمال وقوع و تاثیر آنها بر هدف های سازمان تعیین می شود .ریسک های مهم تر رادر معرض دید مدیریت قرار دهد و در نتیجه نواحی و ابعاد پر خاطره و حساس تر سازمان مورد توجه و دقت کافی برای اقدام های بعدی قرار گیرند. هدف از این تحقیق شناسایی ریسکهای موثر در پروژههای خطوط انتقال آب و ارائه راهکار به منظور برنامه ریزی واکنش به ریسک می باشد. با استناد به مطالعات پیشین در زمینه پروژه انتقال آب نشان میدهد که این اولویت بندی میتواند باعث جلوگیری از هدر رفت بودجه، زمان، تحلیل رفتن انرژی فنی و کارگری، کمک به تامین کیفیت مورد نظر کارفرما میشود . در این تحقیق از روش ماتریس رتبه بندی احتمال / تاثیر استفاده شده است، با در نظر گرفتن اثر ریسک بر هدف زمان ، به رتبه بندی و آنالیز کیفی ریسک پروژه پرداختیم. از میان مهم ترین ریسک ها می توان به تغییر نرخ ارز و تورم، عدم تطابق اعتبار پیش بینی شده با اجرا، ضعف بنیه مالی کارفرما، کاهش قدرت مالی پیمانکار ناشی از تاخیر در پرداخت ها ی کارفرما، تاخیر پرداخت از سوی مسئولین تامین مالی پروژه (کارفرما، اسپانسر،...) اشاره نمود .

کلیدواژه ها

مدیریت ریسک، شناسایی و ارزیابی ریسک، خط انتقال آب .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.