بررسی اهمیت مولفه های روانشناسی محیط برای دانشجویان معماری از دیدگاه اساتید معماری ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی ارغیانی

استادیار، دانشکده هنر ، دانشگاه بجنورد

محمد مهوش

استادیار، دانشکده هنر ، دانشگاه بجنورد

موسی شاکری

استادیار، دانشکده هنر ، دانشگاه بجنورد

چکیده

روان شناسی محیط از موضوعاتی است که می تواند در جریان رشد معماری ایران و ترسیم آینده نقش بسزایی داشته باشد. معماران و طراحان شهری امروزه توجه ویژه ای به شناخت روان شناسانه رفتارهای انسان دارند، زیرا اینگونه رفتارها با محیط کالبدی ارتباط تنگاتنگی دارد. روان شناسی محیطی زیر مجموعه ای از علوم رفتاری است به هر حال روان شناسی محیطی به عنوان شاخه ای از روان شناسی که معماران نیز سهم عمده ای در ارائه و توسعه آن داشته اند به مطالعه رفتارهای انسان در رابطه با سکونتگاه هایش می پردازد. هدف اصلی از این مقاله دستیابی به محتوای کارآمد در جهت آموزش صحیح روان شناسی محیط در دانشجویان معماری است. روش این پژوهش بر مطالعات اسنادی –پیمایشی5 تحلیلی استوار است؛ اطلاعات از منابع مکتوب و پرسشنامه از اساتید معماری به دست آمده است. در ارتباط با میزان اهمیت زمینه های روان شناسی محیط ، جمع بندی یافته ها نشان می دهد که اساتید روش ها وابزار آموزش5 درس روان شناسی محیط را به ترتیب اهمیت، مطالعات میدانی و سفر ، مشاهده رفتار افراد در محیط واقعی ، رسمی و کلاسیک ، کلاس بر اساس مطرح نمودن مبانی و مطالب مقدماتی در چند جلسه ابتدایی توسط استاد دانشجو محوری و بصورت سمینار و روش سخنرانی و سبک کنفرانس دانسته اند.این نوشتار با تکیه بر اهمیت آموزش روان شناسی محیط به مثابه حلقه ای گمشده در فرآیند آموزش معماری و یکی از محوری ترین دروس در فرآیند آموزش آکادمیک معماری، در جستجوی دستیابی به یک چارچوب کلی برای آموزش موثر روان شناسی محیط به معماران می باشد. در این زمینه نکاتی را در مورد لزوم آموزش این درس مورد بررسی قرار داده و در نهایت موارد و محورهایی را به دست می دهد که دارای نقشی کلیدی در روند آموزش به دانشجویان درس مربوطه است. در نهایت مقاله حاضر پیشنهاداتی در راستای برنامه ریزی و آموزش روان شناسی محیط ارائه نموده است.

کلیدواژه ها

روانشناسی محیط، آموزش، معماری، انسان – محیط.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.