مطالعه روند رشد مقاومت بتن حاوی پوزولان های مختلف در شرایط مختلف عمل آوری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رجبی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-سازه دانشگاه گیلان

رحمت مدندوست

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان

ملک محمد رنجبرتکمیلی

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان

چکیده

بتن به دلیل دارا بودن ویژگی های ممتازی همچون×در دسترس بودن مواد اولیه، شکل پذیری آسان و مقاومت فشاری قابل قبول، پایایی مناسب در برابر عوامل جوی میتواند از پر مصرف ترین مصالح ساختمانی به شمار آید . با توجه به ویژگی های یاد شده، بتن جایگاه مهمی را در صنعت ساخت و ساز به خود اختصاص داده است که این موضوع اهمیت ارزیابی کیفیت بتن را مورد تاکید قرار می دهد. این ارزیابی با انجام آزمایش فشاری بتن مطابق آیین نامه های رایج، بر روی نمونه های استاندارد صورت می گیرد.بخش اعظم مقاومت بتن ناشی از فاز خمیر سیمان است که طی یک فرایند شیمیایی شکل می گیرد. فرآیند رشد مقاومت بتن به صورت تدریجی می باشد و عواملی مانند شرایط نگهداری، تراز مقاومت، سن بتن و نوع سیمان از جمله سیمان های آمیخته (سیمان حاوی پوزولان) می توانند تاثیر به سزایی بر رشد مقاومت داشته باشند.همواره تخمین مقاومت نهایی بتن در سنین اولیه جهت ارزیابی کیفیت آن دغدغه ای برای کاربران بوده است که با اعمال ضریبی بر مقاومت بتن در سنین کوتاه مدت، کیفیت آن مورد ارزیابی قرار می گیرد. البته تحقیقات نشان می دهد که این ضریب با توجه به شرایط مختلف که در بالا بدان اشاره شده است، می تواند متفاوت باشد. × در این مطالعه روند رشد مقاومت بتن حاوی انواع سیمان در ترازهای مختلف مقاومت و شرایط نگهداری متفاوت مورد توجه قرار می گیرد. در این تحقیق با بکارگیری پوزولان طبیعی و مصنوعی شامل میکروسیلیس، متاکائولن و سیمان پوزولانی، نمونه هایی با مقاومت فشاری 30 و40 مگاپاسکال ساخته شده است. نمونهها در 3 شرایط نگهداری متفاوت شامل خشک، مرطوب و استفاده از مواد عمل آورنده سطحی بتن (رزین) مورد بررسی قرار میگیرند.روند رشد مقاومت در دو عیار مختلف سیمان (عیار 300 تا 400 کیلو گرم بر متر مکعب) که تراز های مختلف مقاومت را پوشش می دهند مورد توجه قرار می گیرد. همچنین نمونه های ساخته شده در 3 شرایط نگهداری متفاوت شامل 5 روز نگهداری زیرگونی مرطوب و سپس در هوای آزاد، شرایط کاملا مرطوب و استفاده از مواد عمل آورنده سطحی ( رزین) تحت آزمایش قرار می گیرند. تعیین مقاومت بتن از طریق آزمایش فشاری بر روی نمونه های مکعبی با ابعاد 100 میلی متر در 4 سن مختلف از 7 تا 90 روز انجام می شود.

کلیدواژه ها

بتن، روند رشد مقاومت، پوزولان ها، شرایط عمل آوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.