طراحی بهینه میراگر ضربه با الگوریتم ژنتیک برای کنترل اثرات ضربه قوچ در شبکه های توزیع آب ثقلی و پمپدار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0253
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرحمان احمدی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران، مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فارسان، فارسان، ایران

محمد بستان

دکترای مهندسی عمران، مربی دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

امین احمدی

دکترای مهندسی عمران، استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، ایران

چکیده

این مقاله به طراحی بهینه جانمایی و پارامترهای میراگر ضربه برای کنترل اثرات ضربه قوچ در سیستمهای توزیع واقعی و بزرگ میپردازد. بدین منظور یک مسئلهی بهینه سازی استاندارد با تابع هدف ماکزیمم ایمنی در سیستم تعریف شده، به فرم یک مسئله بهینه سازی ریاضی درآمده و برای حل آن از الگوریتم ژنتیک استفاده شده است. برای بررسی کارایی میراگرضربه و تاثیر طراحی بهینه بر آن، دو شبکه ی توزیع واقعی شامل یک شبکه ی ثقلی و یک شبکه ی پمپ دار در نظر گرفته شده است. ضربه قوچ در سیستم، در شبکهی اول به وسیله افزایش ناگهانی دبی در یکی از گره ها و در شبکه ی دوم با بسته شدن ناگهانی یکی از شیرهای کنترل ایجاد شد که در هر دو مورد ضربات قوچ قابل توجهی شامل ایجاد امواج مثبت و منفی و پدیده جدایش ستون به وجود آمد. در شبکه ثقلی میراگر ضربه توانست مقادیر هدهای بیشینه و کمینهی را از مقادیر +84 و -10 متر به ترتیب به مقادیر+60 و +10 تعدیل کند. در شبکه با پمپ پس از تعبیه ی میراگرضربه در سیستم، مقدار هد بیشینه از+245 متر به مقدار + 175 متر تعدیل یافت و همچنین از وقوع هدهای منفی در شبکه جلوگیری شد.همچنین نتایج نشان داد که پس از بهینه سازی طراحی میراگر کارایی آن در دو شبکه ثقلی و با پمپ به ترتیب 60 و 40 درصد افزایش پیدا کرد. نتایج این تحقیق نشان داد که میراگر ضربه در مهار اثرات جریان ناماندگار در سیستم های توزیع آب واقعی از کارایی بالای برخوردار است.

کلیدواژه ها

ضربه قوچ، میراگر ضربه، شبکه های ثقلی و پمپدار، طراحی بهینه، الگوریتم ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.