الگوبرداری اجزای بافت کالبد خوانا در سوپربلوک های گلچینان مجموعه تاریخی شهر یزد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه یزد، آدرس: صفائیه، بلوار دانشگاه، دانشگاه یزد

حسین نورمحمدزاده

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، آدرس: صفائیه، بلوار دانشگاه، دانشگاه یزد

چکیده

سیستم بافت کالبد شهر یزد متشکل از بافتهای لایه های: توده، خالی، دانه، بلوک، سوپربلوک، بخشه ها و مجموعه تاریخی شهر یزد است. بافت هر لایه از پودها، تارها، بندها، شبکه ها و رابطه میان آنها در محیط تشکیل شده است که واجد صفات، خصوصیات، مشخصه ها و ویژگیهایی است. این سیستم خواندنی است. ولیکن در سالهای اخیر، قسمتهایی از آن از بین رفته است و امکان خواندن همه جانبه فراهم نیست. در صورتی که در گذشته این چنین نبوده و اکنون نیز در بخشهایی از خود، دارای الگوهایی از بافت کالبد است که خوانا بوده و قابل بهره گیری اند. الگوبرداری نیازمند شناسایی اجزاء آن، توصیف و طبقه بندی آنها براساس یک مشخصه یا ویژگی، همراه با حداقل دو صفت میباشد. پژوهش حاضر، با هدف الگوبرداری اجزای بافت کالبد خوانا در سوپربلوک های گلچینان مجموعه تاریخی شهر یزد انجام شده و روش به کاررفته، توصیفی است. بدین منظور ابتدا به بررسی مبانی نظری مطرح در زمینه الگو، بافت و الگوی بافت خوانا، معرفی و توصیف اجزاء بافت کالبد سوپربلوک های گلچینان و در نهایت به الگوبرداری آن پرداختهایم. از جمله دستاوردهای این پژوهش، الگوهای موجود در اجزای بافت کالبد خوانا است. با بهره گیری از آنها، میتوان به حل مسائل مربوط به بافت کالبد خوانا در سوپربلوک های گلچینان پرداخت.

کلیدواژه ها

الگوبرداری، اجزای بافت کالبد، خوانا، سوپربلوکهای گلچینان، یزد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.