ارائه مدل ارزیابی عوامل ایجادکننده تاخیر و افزایش هزینه در پروژه های عمرانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود احمدوند

مربی گروه عمران، دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی

حسین اقبالی

مربی گروه صنایع، دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی

نگار حبیبی لاسیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-مدیریت ساخت، دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی

چکیده

اجرای پروژه های عمرانی، مانند هر پروژه ی دیگر برای اجرائی شدن نیازمند برنامه ریزی و مشخص شدن ریز فعالیتهای لازم، تقدم و تاخر آنها است و در نتیجه ی آن زمانبندی اجرای پروژه حاصل میگردد که شیوه ی عملی برای به نتیجه رسیدن آنچه مورد نظر است را تا حدود زیادی روشن می سازد. همچنین نحوه ی اجرای پروژه ها با توجه به محدودیت زمان و منابع مالی اجرائی، مستلزم برآورد زمان انجام کار و موازنه ی آن با کلیه ی پارامترهای دخیل است. در مواردی ممکن است با استفاده از انواع روشهای تخمین و برآورد زمان اجرا، برنامه ای برای زمانبندی پروژه تعیین گردد. لیکن نکته ی قابل اهمیت در این بخش از برنامه ریزی، این که لازم است تا با در نظر گرفتن معیارهای دیگر که دارای تاثیر متقابل بر پروژه هستند، زمان بهینه ی اجرای پروژه تعیین گردد. در این مقاله در ابتدا بررسی مختصری در رابطه با پیشینه دلایل تاخیر پروژه های عمرانی در ایران و جهان با توجه به مطالعات انجام شده قبلی صورت می پذیرد و سپس با بررسی میدانی پروژهای منطقه 22 شهرداری تهران سعی میگردد عوامل موثر در بروز تاخیر و افزایش هزینه در پروژه های عمرانی شناسایی و رتبه بندی گردد و پس از آن راهکارهایی برای مقابله و جلوگیری از ایجاد تاخیر در بهره برداری از پروژه های تعریف شده آتی ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

تاخیر، هزینه، پروژه های عمرانی، MCDM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.