تکنولوژی و اکولوژی دو مفهوم ماندگار در معماری معاصر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_0043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 868
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامیرمسعود حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی ارم شیراز،

سیدعلیرضا شجاعی

دکتری معماری و شهرسازی، عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی ارم شیراز

چکیده

حفظ هویت (مکانی یا اقلیمی، فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و ...)، استفاده بهینه از انرژی (معماری پایدار) و استفاده از تکنولوژی پیشرفته از عوامل اصلی و کلیدی در معماری جهان محسوب میشوند. در آثار معماران مطرح جهان، گاه تمام عوامل کلیدی هویت، انرژی و تکنولوژی تواما مطرح و گاه یکی از عوامل در معماری آنها شاخص تر است. به عنوان مثال، گاه عامل تکنولوژی برتری مییابد و با سبک هایتک روبه رو میشویم، مانند کارهای راجرز و رنزو پیانو (مرکز فرهنگی ژرژپمپیدو و مرکز فرهنگی ژانماری). گاه، دو عامل انرژی و تکنولوژی تواما برتری مییابند و سبک اکوتک حاصلی از اکولوژی و تکنولوژی است، مانند کارهای نورمن فاستر (گنبد شیشه ای ریشتاگ و تالار شهر لندن). در دورانی که مهمترین شاخص آن، دیرباوری و شک اندیشی عمومی و دلسرد کننده است، تلاش برای ارایه تعریف مشخصی از سبک چه بر اساس عرف معماری و فنی و چه بر پایه نظریه پردازی، بسیار دشوار به نظر میرسد. در این میان، مسئله بسیار فراگیری که جای بحث و پرسش بسیار دارد، تلاش افرادی است که سعی در باز تاویل مفهوم سبک و جایگاه ایده به مثابه مقولهای تاریخی-فرمی دارند؛ مقوله ای که محدود به تجربه اساتید سده حاضر است و در نهایت، با همین تجربیات به مرحله نتیجه گیری رسیده است. امروزه معماران متعهد جهان از مباحث سبک گرایانه که بخش مهمی از مباحث معاصر را به خود اختصاص داده فاصله گرفته اند و در جستوجوی راهکارهای جدیدی برای استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی برآمده تا از نابودی منابع طبیعی و افزایش آلودگی محیطی جلوگیری کنند. در این پژوهش سعی بر آن شده است تا با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی، به بررسی تکنولوژی و اکولوژی به عنوان دو مفهوم ماندگار در معماری معاصر در پروژههای معماران برتری همچون نورمن فاستر، پرداخته شود.

کلیدواژه ها

تکنولوژی، اکولوژی، معماری معاصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.