فلزات سنگین در منابع آب دشت جونگان ممسنی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE04_235
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1876
نویسندگان
عضو هیات علمیمربی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی صنعت آب و برق
عضو هیات علمی استاد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس
چکیده
رخنمونی سازند گچساران در جنوب دشت جونگان ممسنی (غرب استان فارس) کاهش کیفیت آب را سبب گردیده است. در این تحقیق از چشمه ی شور ، آبراهه ی اصلی خروجی از سازند مزبور و برخی چاههای دشت نمونه برداری شده، و اندازه ی عوامل فیزیکی و شیمیایی(کاتیونها و آنیونهای اصلی) و فلزات سنگین؛ ارسنیک(As) کروم(Cr) ، مس(Cu) ، آهن(Fe) ، منگنز(Mn) ، سرب (Pb) و روی(Zn) تعیین، و همبستگی آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است. سازند گچساران، مظهر چشمه ی شور، به طور وسیعی از غرب گسل کازرون - قطر رخنمون داشته و در این مناطق متشکل از ژیپس، انیدریت، مارن (آهکرس) و نمک است. دو چشمه ی خروجی از این سازند با هدایت الکتریکی بیش از2000 میکروموس بر سانتیمتر پس از تلاقی آبراهه ای را به وجود می آورند؛ با ورود جریان از چشمه شور از سازند مزبور(با هدایت الکتریکی بیش از 40000 میکروموس بر سانتیمتر) کیفیت آب آبراهه تغییر می کند. غلظت فلزات سنگین موجود در چشمه ی شور بیش از حد مجاز است، ولی اندازه ی آنها در آب چاههای نمونه برداری شده کمتر از معیارهای جهانی است. با توجه به این که سازند گچساران نفوذ ناپذیر است، بنابراین منبع ورودی آب بایستی خارج از این منطقه باشد.کلیدواژه ها
فلزات سنگین؛ دشت جونگان؛ آبهای زیرزمینی؛ سازندگچساران ؛ گسل کازرون - قطرمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.