ارزیابی تاثیر باکتری های (PGPR) محرک رشد گیاهی بر کارآیی مصرف نیتروژن و فسفر در جو ی بهاره (.Hordeum vulgar L)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA03_480
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حکم علی پور

استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

منوچهر شیری جناقرد

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

برای ارزیابی تاثیر باکتری های افزاینده رشد گیاه بر کارایی مصرف کود در جو در سطوح مختلف کودهای نیتروژن و فسفر، آزمایشی دو ساله درسال های زراعی 89-1388 و 90-1389 در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل انجام شد. کرت های اصلی شامل دو عامل نیتروژن در سه سطح (صفر، 40 و 80 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص از منبع اوره) و کود فسفر (صفر، 30 و 60 کیلوگرم فسفر در هکتار به صورت((P(2)O(5) و کرت های فرعی به تلقیح بذور با باکتری های افزاینده رشد گیاه در 4 سطح (بدون تلقیح، تلقیح با ا زتوباکتر کروکوکوم استرین 5، ا زتوباکتر لیپوفرم استرین OF و مخلوط دو باکتری) اختصاص داده شدند. نتایج نشان داد کارایی زراعی مصرف نیتروژن و فسفر با افزایشکاربرد کودهای نیتروژن و فسفر کاهش و با پیش تیمار بذر با باکتری های محرک رشد افزایش یافتند. به طوری که بالاترین کارایی در پایینترین سطح کاربرد کودها و تلقیح توام بذر با هر دو باکتری حاصل گردید. لذا می توان پیشنهاد نمود برای افزایش کارایی مصرف کود از ترکیبدر پیش تیمار بذر با هر دوباکتری آزتوباکتر و ازوسپریلیوم استفاده شود.

کلیدواژه ها

آزتوباکتر، ازوسپریلیوم و کارآیی مصرف نیتروژن و فسفر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.