مطالعه قارچ های همراه ریشه وساقه سویا وتغییرات جمعیت آنها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA03_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاختک طلیعی

گروه تولیدات گیاهی دانشگاه گنبد کاووس

ناصر صفایی

گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

قارچهای بیمارگر و ساپروفیت، اجزای اصلی فلور قارچی خاک را تشکیل میدهند و اغلب روی بقایای گیاهی زمستان گذرانیمی کنند. به منظور مطالعه ی قارچ های همراه ریشه و ساقه سویا، بقایای ریشه و انتهای ساقه از مزرعه ی سویا واقع در استان گلستانجداسازی شد و با 4 تکرار در اعماق مختلف خاک (5-0، 15-10 و 25-20 سانتیمتر) در شرایط محیطی این استان مدفون شدند و تاثیر زمان نمونهبرداری و عمق دفن بقایا بر فراوانی جداسازی قارچهای همراه مورد بررسی قرار گرفت. جمعیت قارچی طبیعی همراهبقایا در فواصل دو ماهه، طی دوره زمانی هشت ماهه (آذر ماه 1388 تا پایان تیرماه 1389 ) تعیین گردید. در طی دوره مورد آزمایش در مجموع 20 جنس قارچی از بقایای ریشه و ساقه سویا جداسازی شد که برخی از بیمارگرهای مهم گیاهی مانند Rhizoctonia sp. ،Sclerotinia sp. ،F. solani ،Fusarium oxysporum ، phaseolina, Macrophomina را شامل میشود. در بین جنس های قارچی به دست آمده Fusarium spp. ، M. phaseolina و .Gliocladium sp بیشترین فراوانی را به خود اختصاص دادند. درصد فراوانی جداسازی برخی از قارچها طی زمان دستخوش تغییر شد اما عمق دفن بقایا تاثیری بر فراوانی جداسازی اغلب قارچ ها نداشت. نتایج این تحقیق وجود طیف وسیعی از قارچها همراه با بقایای ریشه و ساقه سویا را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

قارچ های همراه، بقایای سویا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.