گره زایی سوش های ریزوبیوم همزیست با اقاقیا و کاتال پا روی گیاه خلر (.Lathyrus sativus L)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA03_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده معصومه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی دانشگاه بیرجند

عباس محمدی

استادیار گروه گیاه پزشکی دانشگاه بیرجند

محمدحسن سیاری

استادیار گروه خاک شناسی دانشگاه بیرجند

چکیده

گیاهان خانواده لگومینوز به دلیل نقش مهمی که در تبدیل نیتروژن اتمسفر به فرم تثبیت شده آن دارند، از نظر اکولوژیک وکشاورزی بسیار مهم هستند. تثبیت زیستی نیتروژن از طریق فرآیند همزیستی ریزوبیوم و گیاهان لگومینه به عنوان یکی ازروشهای کم هزینه و بدون آلودگی برای تامین نیاز نیتروژن گیاهان تیره بقولات است که از نظر تولید مواد غذایی و توسعه مراتعاهمیت دارند. این رابطه همزیستی در اغلب موارد تا مقدار زیادی اختصاصی است. این تحقیق به منظور بررسی امکان وجود جدایههای مشترک همزیست بین گیاهان مختلف لگومینوز انجام گرفت. گیاه خلر با سوش های ریزوبیوم همزیست با اقاقیا و کاتالپاتلقیح گردید. شناسایی جدایه ها با استفاده از تست های بیوشیمیایی صورت گرفت و تعداد 10 سوش از Rhizobium که ازاقاقیا و کاتال پا در شهرستان بیرجند شناسایی گردیدند در این تحقیق قادر به برقراری فعالیت های همزیستی با گیاه خلر بودند.

کلیدواژه ها

گره زایی، تثبیت نیتروژن، ریزوبیوم، خلر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.