ارزیابی اهمیت مشکلات مرتبط با سلامت دام در دامپروری ارگانیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA03_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین واثقی دودران

دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام دانشگاه تهران

عبداله سبحانی

عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

سپیده انصاری نمین

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دانشگاه شهید باهنر کرمان

علیرضا قلی پوررز

کارشناس دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مسائل و مشکلات مرتبط با دامپروری ارگانیک هنوز به طور کامل مشخص و ارزیابی نشده است. رکوردهای کیفی (برآوردهای مزرعهای یا دیدگاه های افراد خبره و ماهر) برای بیشتر گونه های مزرعه ای قابل دسترس است، اما اعتبار این رکوردها بستگی به تحقیق وبررسی و همچنین نوع بیماری دارد. رکوردهای قابل اعتماد فقط برای بیماری هایی که به آسانی قابل تشخیص هستند در دسترس میباشند. اطلاعات کمی و قابل مشاهده بیشتر برای گاوهای شیری قابل دسترس است (ناهنجاری های متابولیکی، ورم پستان)؛ به عبارتدیگر در گاو های شیری برای این مشکلات رکوردهای قابل مشاهده ای وجود دارد. دانش دامدار باید قادر به اتخاذ اقدامات موثر در اینمسائل باشد که اغلب دامداران فاقد چنین دانشی هستند، اقدامات انجام شده ممکن است موثر باشد و یا ممکن است فقط اثر محدودیداشته باشند. اقدامات موثر مانند مقابله با ورم پستان در گاوهای شیری و یا اقدامات با اثر محدود مانند مقابله با عفونت نماتودهایداخلی در گوسفند. وقتی پیشگیری های عمومی درگله دچار شکست می شوند دامدار مجبور می شود تا به روش های پزشکی وجایگزین روی آورد که متاسفانه اطلاعات کمی در این زمینه در دسترس دامدار می باشد. به عنوان یک نتیجه، تعدادی از فارم هایارگانیک با هزینه های دامپزشکی بالایی مواجه هستند، بدون این که بازگشت سرمایه ایده آلی داشته باشند یا به رفاه دام که دنبالآن هستند؛ دست یابند. نمونه بارز این مدل، واحد های پرورش گوسفند جهت تولید گوشت ارگانیک می باشند که با این مشکلاتدرگیر می باشند.

کلیدواژه ها

بهداشت، ارگانیک، دام، بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.