اثر زمان برداشت بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه سیب رقم فوجی در زمان برداشت و طی مدت انبارمانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA03_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا محبی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران

مصباح بابالار

استاد گروه علوم باغبانی و فضای سبز و رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران

محمدعلی عسگری سرچشمه

استادیار گروه علوم باغبانی و فضای سبز دانشگاه تهران

چکیده

در تحقیق حاضر، اثر زمان برداشت بر برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه سیب رقم فوجی (Malus × domestica cv.Fuji) در زمانبرداشت و طی مدت انبارمانی مورد بررسی قرار گرفته است. این تحقیق بر روی درختان سیب واقع در قطعه ی سیب مرکز تحقیقات گروهمهندسی علوم باغبانی و فضای سبز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در طی سال 92 اجرا گردیده است. میوه ها در 5 تاریخمتفاوت از 18 شهریور تا 30 مهرماه برداشت گردیده و به مدت چهار ماه در سردخانهی گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران در دمای صفردرجه و رطوبت نسبی 95 درصد نگهداری شد. در اولین روز برداشت و در طی مدت انبارمانی به فاصله ی 40 روز برخی شاخص های کیفیمیوه مورد مطالعه قرار گرفت. طبق نتایج این تحقیق، اثر زمان برداشت و مدت انبارمانی و اثر متقابل این دو فاکتور بر شاخص های کیفیمیوه ی سیب معنی دار بوده و شاخص های کیفی میوه در زمان برداشت و طی مدت انبارمانی وابستگی بالایی را به درجه ی رسیدگی در زمانبرداشت نشان داد. میوههای متعلق به برداشت اول و دوم سفتی بالاتری را در ابتدا (8/55kg/cm و 9/25) و انتهای دوره انبارمانی (4/06kg/cm و 5/16) نشان دادند. محتوای مواد جامد محلول در نمونههای مربوط به برداشت پنجم در ابتدا (10/60%) و انتهای انبارمانی (12/23%) بالاترین مقدار را داشت که در طول مدت انبارمانی قدری افزایش نشان داد. نمونه های مربوط به برداشت سوم کشیده ترین میوه ها (نسبت طول به قطر) (0/84) را داشتند و پهنترین میوه ها متعلق به نمونه های مربوط به برداشت پنجم (0/79) بود. pH میوه ها با گذشت زمان برداشت به سمت برداشت دیر هنگام افزایش نشان داد که در انتهای دوره ی انبارمانی نیز بالاترین pH را نشان داد (4/72). نمونه های مربوط به برداشت پنجم (2/20%)، چهارم (1/18%) و سوم (1/72%) بالاترین کاهش وزن را طی انبارمانی نشان دادند. مقدار اسیدیته ی قابل تیتراسون نمونه ها نیز بطور معنی داری با افزایش زمان برداشت کاهش نشان داد و کمترین مقدار متعلق به نمونه های برداشت پنجم در ابتدا (2/26mg/g) و انتهای دوره ی انبارمانی (1/86mg/g) بود.1) بالاترین کاهش وزن را طی انبارمانی نشان دادند

کلیدواژه ها

سیب، زمان برداشت، تغییرات فیزیکوشیمیایی، انبارمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.