تحلیلی بر اثرات خشکسالی در ناپایداری سکونتگاه هایروستایی شهرستان شادگان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی جغرافیا و برنامه ریزی شهری و روستایی
- کد COI اختصاصی: GCONF01_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 742
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان شیخ انصاری دزفول
دانشجوی کارشناسی دانشگاه فرهنگیان شیخ انصاری دزفول
دکترای جغرافیا گرایش اقلیم شناسی
دانشجوی دکترای جغرافیا گرایش اقلیم شناسی
چکیده
هدف از انجام این پژوهش تحلیل اثرات خشکسالی بر ناپایداری سکونتگاه های روستایی شهرستان شادگان در طی دوره آماری 13901376 می باشد. جمع آوری داده های مورد نیاز به دو روش میدانی و کتابخانهای انجام شده است. در روش اسنادی دادمهای هواشناسی مورد نیاز از اداره کل هواشناسی استان فارس و داده های تولید محصولات از سازمان جهاد کشاورزی استان تهیه شده است. جهت تعیین وقوع یا عدم وقوع خشکسالی، اطلاعات جمع آوری شده به روش اسنادی با استفاده از شاخص های SLAP و PNPI مورد تحلیل قرار گرفته است. سپس در روش میدانی جهت تحلیل اثرات خشکسالی بر ناپایداری سکونتگاه های روستایی از نگاه روستاییان به طراحی و تکمیل پرسشنامه از 140 روستای دارای سکنه اقدام گردید که اطلاعات جمع آوری شده از طریق پرسشنامه جهت تایید یا رد فرضیات تحقیق، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که خشکسالی و کاهش بارندگی موجب کاهش عملکرد محصولات کشاورزی به خود محصول گندم معادل 38 / 1 کیلوگرم به ازای هر میلیمتر کاهش بارندگی در واحد هکتار شده است. این کاهش تولید منجر به کاهش درآمد ساکنان نواحی روستایی و مهاجرت آنها و سرانجام باعث تاپایداری سکونتگاه های روستایی شده است. همچنین بررسی ها نشان میدهد که در طول دوره مورد مطالعه، تعداد 14 روستا متروکه و خالی از سکنه شده و 32 روستا نیز در معرض متروکه شدن قرار گرفته اند.کلیدواژه ها
خشکسالی، روستا، سکونتگاه های روستایی، شهرستان شادگان.مقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.